Sök

4 Weeks Of Well – En satsning på barn och ungas hälsa

Den ökända utmaningen ”16 weeks of hell” blir i Kalix ”4 weeks of well” när Kalix kommun under fyra veckor i januari bjuder på massor av aktiviteter, utmaningar och tävlingar för kommunens barn och unga.

Under fyra veckor, med start den 3 januari, kör Kalix kommun en intensivsatsning för att främja barn och ungas hälsa. Satsningen går under namnet ”4 weeks of well”, som en snällare och hälsosammare variant på den ökända kost- och träningsutmaningen ”16 weeks of hell”.

– Vi vill att barn och unga ska upptäcka fördelarna med att vara aktiva och utmana sig själva lite, berättar Ingela Frisk, hälsoinspiratör i Kalix kommun.

Kända idrottare utmanar Kalix barn och unga att röra på sig

Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten och Carolina Klüft, flerfaldig världsmästare i sjukamp och verksamhetschef på Generation Pep kommer till Kalix för att inspirera och instruera.
– Generation Pep vill att alla barn och unga i Sverige ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv, för att vi ska nå dit behöver hela samhället kraftsamla och jobba tillsammans. Den här satsningen i Kalix är ett bra exempel för hur vi kan arbeta för att tillsammans lyfta frågan och skapa direkta aktiviteter direkt till målgruppen, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

Dessutom har flera idrottare, som till exempel Emma Ribom, längdskidåkare och Ivan Lapanje, FIFA-spelare (för närvarande rankad som nummer ett i Sverige) egna utmaningar till Kalix barn och unga.

 • Carolina Klüft, verksamhetsansvarig för Generation Pep och flerfaldig världsmästare i sjukamp.
 • Emma Ribom, skidåkare.
 • Johan Häggström, skidåkare.
 • Ivan Lapanje, e-sportare (Fifa).
 • Maria Dufva, kriminolog och författare
 • Fernanda Da Silva, fotbollsspelare.
 • Christoffer Rifalk, ishockeymålvakt.
 • Heidi Andersson, armbrytare.
 • Lokala Idrottsporfiler.

Den 11 januari blir det en stor prova på-dag då Kalix barn och unga att få prova på cheerleading, padel, hockey, agility, orientering, yoga, parasport, basket, friidrott och mycket mer.

Aktiviteter–lokaler

Kalix Sportcity

Cheerleading, friidrott, basket, orientering, jujutsu, innebandy, PEP QUIZ.

Uppvisning i A-hallen: cheerleading och kampsport cirka klockan 14.20.

TC/Nova

Öppet hus, styrketräning för barn, Kidz tabata…avslut med ”Moving stars” i A-hallen cirka klockan 14.40.

Kennelklubben

Kalix kennelklubb + Agilityklubben.

Stureplan

Kalix Discogolfklubb och Golfklubben (11.00-14.00).

Padelhallen

Pröva på Padel.

Nyborg

Nyborgs SK (blandade aktiviteter).

Furuhedshallen

Parasport.

KRF (Kalix Ryttarförening), Ridklubb

Två grupper 12.30 och 13.30.

Ishallen - Part Arena

Pröva på ishockey.

Bones to be alive

Yoga.

Föreläsningar

13.00-15.00
Maria Dufva – Furuhedsskolan.

17.00-17.45
Carolina Klüft – Kalix Folkets Hus.

18.00-19.30
 Maria Dufva – Kalix Folkets Hus.

Kväll/helg i januari

 • Kalix Alpina.
 • KSK (Kalix Skidklubb), med Emma Ribom på plats.
 • Kampsprt.
 • IFK Kalix. 

Gör ett besök tillsammans i familjen/Kompisgruppen till fem av Kalix natursköna, aktiva platser under januari månad och få chansen att vinna härliga "aktivitetspriser".

Prova på att åka skidor med hund tillsammans med Draghundsklubben. Den 8 januari klockan 10.00-12.00 på Kalix skidstadion. Drop-in för skolbarn/-ungdomar. Hjälmkrav råder men hjälmar finns att låna på plats. Vid frågor, kontakta Veronica på 073-8318994.

Prova på att köra hundsläde tillsammans med Draghundsklubben. Den 22 januari klockan 10.00-12.00 vid Strandängsbadet. Drop-in för skolbarn/-ungdomar. Hjälmkrav råder men hjälmar finns att låna på plats. Vid frågor, kontakta Veronica på 073-8318994.