Röstsökning via Cloudo

Fritidsbanken - låna utrustning!

Fritidsbanken lånar ut sport och fritidsutrustning
Fritidsbanken lånar ut sport och fritidsutrustning

Fritidsbanken är ett samarbete mellan Fritids- och kulturförvaltningen och Draget. Syftet är att kostnader kopplade till idrott ska minska genom utlåning av sportutrustning.

Det kan vara allt från skridskor, klubbor och skidor till fotbollsskor, tennisracket eller ridhjälmar. Utrustningen återanvänds tills hela livslängden är utnyttjad, det är bra för både människa och miljö. Vi sorterar och gör ett urval, utrustning som inte är aktuell för Fritidsbanken lämnas vidare till Återvinningen.

Om du har saker liggande som via Fritidsbanken skulle kunna komma fler till glädje så är du välkommen att lämna dessa till oss vardagar mellan 8.00 – 15.00

Om du vill veta mer om Fritidsbankerna i Sverige klicka här!


Information om hur Fritidsbankerna agerar under Corona-pandemin kan du läsa om genom att klicka här!

Säkerheten för våra låntagare, personal och medborgare i allmänhet går alltid i första hand. Du ska kunna känna dig säker när du lånar eller lämnar saker till oss på Fritidsbanken och vi vidtar de åtgärder som rekommenderas för att minska smittspridning. Vår personal stannar hemma vid minsta förkylningssymptom och återgår i tjänst tidigast 48 timmar efter symptomen helt är borta. Vi tvättar händerna ofta och noga och använder handsprit i mån av tillgång.

Vi förväntar oss att alla som besöker Fritidsbanken gör detsamma. Har du feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående eller muskel- och ledvärk ber vi dig stanna hemma.

Har du utrustning som ska lämnas tillbaka så förlänger vi lånetiden. Slå oss gärna en signal på 072-23 56 196

 

Ordinarie öppettider

måndag-fredag                8.00 - 15.00

Fritidsbanken har haft öppet i Kalix Lilla Trästad hela sommaren och stänger med anledning av detta för semester i fyra veckor från och med 17 augusti 2020.

Besöksadress:
Fritidsbanken Kalix, Furuhedsvägen 25B, 952 31 Kalix

Telefon

072-235 61 96 (Fritidsbanken direkt)
0923-658 08 (Draget)
0923-651 17 (Fritids- och kulturförvaltningen)

E-post

fritidsbanken@kalix.se