Sök

Aktiviteter som sker via ungdomsfonden 2022

Aktiviteter som beviljats medel från ungdomsfonden 2022, samtliga aktiviteter är gratis för ungdomar som deltar. Håll utkik efter annonser för berörd aktivitet för mer information, eller hör av dig med frågor till arrangör.

Seriespel Beachvolleyboll

Det blir en beachvolleybollserie med matcher två eftermiddagar i veckan, tisdagar och fredagar cirka 16. 00–18.00. Varje lag består av minst 6 deltagare och på planen måste det alltid vara minst två killar/tjejer, anmälan till Ingela Frisk.

Beviljade medel: 10 000 kronor.

TEQVOLY

Det köps in ett TEQ-bord där det går att spela volleyboll, fotboll, pingis och padel. Invigning i samband med beachvolleyboll på Strandängarna.

Beviljade medel: 60 000 kronor.

IFK Kalix-Furuvallen

Furuvallen blir en stor fritidsgård med öppet café varje vardag under fem timmar. Det kommer att vara aktiviteter och utlåning av material, såsom fotboll, olika spel och aktiviteter såsom badminton, volleyboll, basket, hockeyramp med mål, brännboll, fotboll, tennis, tennis, kortspel, sällskapsspel, kubb, rockringar, hopprep med mera.

Beviljade medel: 100 000 kronor.

Ridklubben Sitt upp!

Från augusti fram till slutet av december får ungdomarna möjlighet till aktiviteter med hästarna i stallet. Ingen förkunskap krävs. Exempelvis erbjuds Voltige, Hästmassage, Ridning, Horsemanship med mera.

Beviljade medel: 60 210 kronor.

ABF Norr Kalix

Projektet riktar sig till ungdomar 15–20 år, oavsett kön. Aktiviteterna ger utlopp för kreativitet, vilket möjliggörs av tillgång till teknik och material. Aktiviteter som erbjuds är Fotografering, 3d-printing. Poddlabb, videolabb, kreativt skrivande samt kreativ elektronik.

Beviljade medel: 100 000 kronor.

Kalix basket, för 3x3 Streetbasket

Projektet riktar sig till ungdomar 12–20 år, oavsett kön. Passa på att testa 3x3 basket samt turnering. Syftet är att öka den sociala samvaron, ökad fysisk aktivitet samt att ungdomar kan lockas av att testa på sporten.

Beviljade medel: 55 000 kronor.

RSMH Kalix

Projektet riktar sig till ungdomar 12–20 år, oavsett kön. Syftet är att skapa en mötesplats för alla som inte mår bra, där de känner sig välkomna och sedda. Önskemål på aktiviteter är odling, yoga, skapande med mera.

Beviljade medel: 100 000 kronor.

Töre hembygdsförening

Kommer att ha aktiviteter både inom- och utomhus anpassade efter ungdomarnas intresse och vädrets makter. Det kan exempelvis vara pyssel, hantverk, pizzabakning och friluftsliv.

Beviljade medel: 10 000 kronor.