Sök

Vill du ha våra nyhetsbrev?

Kalix kommuns nyhetsbrev är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kalix och Kalix Näringslivsnytts nyhetsbrev sätter fokus på det lokala näringslivet. Låter det intressant? Då kan du anmäler dig via denna sida!

Anmälan för Kalix Kommuns nyhetsbrev

Du som är intresserad av Kalix kommuns nyhetsbrev registrerar dig här nedanför.

Anmälan för Kalix Näringslivsnytt

Du som är intresserad av nyhetsbrevet om näringslivet i Kalix registrerar dig här nedanför.

Senast uppdaterad: 2021-10-15 08:46

Relaterade nyheter

En väg in på arbetsmarknaden för Ukrainska flyktingar i Kalix

2022-05-20 - Kalix kommun och Kalixföretagarna presenterar i samarbete med OnePartnerGroup Norr det nya projektet "Jobblotsen Ukraina", som syftar till att erbjuda de Ukrainska flyktingar som har kommit till Kalix en väg in på arbetsmarknaden.

Läs mer

Samråd om havsbaserad vindkraftspark i Bottenviken

2022-05-19 - Det finns planer för en havsbaserad vindkraftspark i Bottenviken utanför Kalix. Om allt går enligt plan kommer denna enorma investering att stå klar tidigast 2030. Just nu hålls samrådsmöten i Kalix, och måndag den 23 maj tar politiken ett inriktningsbeslut.

Läs mer

Svenskt Näringslivs enkät om lokalt företagsklimat 2022

2022-01-04 - Svenskt Näringsliv genomför årligen en stor undersökning av det lokala företagsklimatet. Drygt 200 företag i Kalix kommun har fått enkäten. Är ditt företag ett av dessa? I så fall är det viktigt att ni svarar, då det hjälper oss att utveckla företagsklimatet i Kalix kommun!

Läs mer

Vi värnar vårt lokala näringsliv!

2021-12-17 - Vi vill uppmana alla som bor och verkar i Kalix kommun att stötta våra lokala företag!

Läs mer

Känner du inte igen oss? Det kan bero på vår nya design!

2021-11-03 - Torsdag den 4 november lanserades en ny layout för Kalix kommuns hemsida, med denna följer också en hel del tillgänglighetsuppdateringar som hjälper alla som på grund av funktionsnedsättning behöver hjälpmedel för att läsa och navigera på webben.

Läs mer

Kalix kommun klättrar i företagsranking

2021-09-22 - När Svenskt Näringsliv den 22 september presenterade årets ranking över lokalt företagsklimat var det dessvärre bara 4 länets av 14 kommuner som klättrade. En av dessa var Kalix som klättrade 15 placeringar.

Läs mer

En riktig tågsommar i Kalix! (video)

2021-08-27 - Kalix kommuns tekniska chef Per Nilsson summerar sommarens tågtrafik, och blickar framåt.

Läs mer

Medel från ungdomsfonden bidrog till sommarfeeling på Malören

2021-08-02 - Flera företag och föreningar har i sommar fått bidrag ur ungdomsfonden för att arrangera aktiviteter för barn och unga. En av arrangörerna är Malören Lodge, och här berättar ägaren Hanna Engström själv om en kurs i kajakpaddling för 14–16-åringar som hölls på Malören den 28–30 juli.

Läs mer

Tågcharter genom Sverige till Kalix och Malören

2021-07-20 - En annons från ett besöksnäringsföretag var starten på vad som skulle bli en tågcharter genom Sverige till slutdestinationen Kalix. Massor av nya vyer, intryck och upplevelser senare sammanfattar Cecilia Jansson äventyret: ”Norrbotten är verkligen värt att besöka, jag kanske får planera in en tur till redan nästa år”.

Läs mer

Kalix presenterar sig på jämförelsesajt för den som funderar på att flytta

2021-07-16 - Vi vill att fler ska upptäcka allt det vackra, spännande, positiva och trygga som Kalix kommun har att erbjuda. Därför satsar vi på att marknadsföra vår plats på jorden på en webbplats för människor som funderar på att flytta och söker information om vad kommunerna erbjuder.

Läs mer

Utökat verksamhetsområde för Kalix hamn – minskad miljöpåverkan för Sverige (video)

2021-07-09 - När Kalix hamn nu för första gången tar emot en båt med timmer innebär det en vinst för hamnen, lokala företag och inte minst miljön. Genom den här båttransporten undveks utsläpp, vägslitage och tung trafik från 40 lastbilar på vägarna från Uppland till Kalix.

Läs mer

Åsa Nilsson blir destinationsutvecklare på Kalix kommun (video)

2021-07-06 - Nu är det klart att det blir Åsa Nilsson som får tjänsten som destinationsutvecklare på Kalix kommun. "Det finns så mycket potential i Kalix. Det gäller bara att lyfta fram det unika som finns här, och det ser jag verkligen fram emot".

Läs mer

Nytt nummer av Info Kalix ute nu

2020-12-18 - Nu kan du läsa det späckade sommarnumret av Info Kalix här på webben.

Läs mer

Pendlarkortet för dig som vill resa flexibelt mellan Kalix och Haparanda

2021-05-31 - Du som reser ofta mellan Kalix och Haparanda kan nu köpa Pendlarkortet på sträckan. Sedan tidigare finns också Länskortet för resor som överstiger 61 kilometer.

Läs mer

Vill du synas på vår turistinformation?

2021-04-28 - Turistinformationen i Kalix Folkets Hus vill visa upp allt fantastiskt Kalix har att erbjuda och behöver därför er hjälp! Har du/ditt företag informationsmaterial om aktiviteter, utflyktsmål, upplevelser med mera? Lämna eller skicka in dessa till Turistinformationen.

Läs mer

Nyföretagare – delta i Go Business och programmet Hangout!

2021-01-14 - Kalix kommun erbjuda dig som är ny företagare att delta i Go Business och programmet Hangout. Utforska din företagsidé, lär dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

Läs mer

Handla säkert, handla lokalt

2020-12-18 - Många lokala företag erbjuder lösningar för att du ska kunna handla tryggt och säkert i Kalix kommun. Denna korta film visar hur det kan gå till. Håll i, håll ut och följ folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det blir bättre om vi alla arbetar tillsammans!

Läs mer

Extra Kalix-TV: Om coronaläget just nu!

2020-11-12 - Onsdag den 18 november sänds ett Extra Kalix-TV där vi uppdaterar dig om Kalix Resecentrum och coronaläget just nu! Dessutom pratar vi om hur Rolfs Såg kommer att utvecklas med ny ägare.

Läs mer

Livesändning från Gomorron Kalix den 29/10

2020-10-28 - Gomorron Kalix är en mötesplats med fokus på information, nätverkande och affärskontakter. Torsdagens möte sänder vi live här på kalix.se, från klockan 08.00.

Läs mer

Rolfs såg får ny ägare

2020-10-27 - Träindustriföretaget Setra säljer Rolfs såg i Kalix till Stockhult Holding. Stockhult äger bland annat ett sågverk i Glommersträsk, och har nu för avsikt att stegvis återuppta verksamheten vid Rolfs såg.

Läs mer

Projekt för digitalisering i byarna

2019-09-10 - Kalix kommun deltar i LTU-projektet DigiBy, vilket står för Digitala tjänster i byar. Projektet handlar om att digitalisera service i Norrbottens landsbygder. Morjärv är pilotby i Kalix kommun.

Läs mer