Trots att den rådande coronapandemin gör att allt är annorlunda denna sommar, eller kanske just därför, har Kalix Kommun valt att satsa, att sätta Kalix i folks medvetande och försöka se till att vi får så många besökare som möjligt att komma till/stanna hemma i Kalix i sommar – vi hoppas att ni som har företag inom besöksnäring vill koppla på!

Kraftfull kommunikationssatsning

Ett axplock av det som kommer att göras i sommar:

  • Broschyr, i tryck och på webben – ”Upplev Kalix” (gemensamt framtagen av Kalix kommun och besöksnäringen).
  • Profilerad och koordinerad annonskampanj i dagstidningar, magasin och sociala medier.
  • Koordinerade sändningar i Kalix kommuns Sommar-tv på sociala medier.
  • Turistinformation via kalix.se.

Detta är en av de mer kraftfulla kommunikationssatsningar som gjorts från Kalix kommun sida, och som kommer att ge företag och organisationer möjlighet att synas.

Annonsmallar färdiga att använda för den som vill marknadsföra Kalix

Alla som vill marknadsföra platsen Kalix kan snart ta del av färdiga annonsmallar för att marknadsföra aktiviteter, utflyktsmål och evenemang. Kom dock ihåg att ni inte får använda Kalix platsvarumärke för att marknadsföra fysiska produkter som inte samtidigt marknadsför Kalix som plats. Mer information finns på www.kalix.se/platsenkalix – här publiceras också annonsmallarna inom kort.

I sociala medier får ni gärna använda #upplevkalix.

Vi tror att detta kommer att gynna så väl era verksamheter som kommunen och platsen Kalix – tillsammans kan vi sätta Kalix på kartan!