Flera företag och föreningar har i sommar fått bidrag ur ungdomsfonden för att arrangera aktiviteter för barn och unga. En av arrangörerna är Malören Lodge, och här berättar ägaren Hanna Engström själv om en kurs i kajakpaddling för 14–16-åringar som hölls på Malören den 28–30 juli.

16 glada Kalixungdomar anlände med stridsbåt 90 till Malören. De deltog i vår kajakkurs och fick uppleva hur det är att paddla tre mil ute på havet. Första dagen fick de en grundlig genomgång av teknik och säkerhet. Nästa dag paddlade de runt ön i olika omgångar Vi åt tacos och parisare utomhus vid eldstaden här på Malören.

Lotsstugans rum fylldes av ungdomar och vi tror att de sov gott efter intensiva kajakturer. Ungdomarna skötte sig exemplariskt och vi hoppas att de fått med sig en härlig upplevelse och även fått upp intresset för kajakpaddling.

Att ordna ungdomsaktiviteter är bland det roligaste som finns. Det känns häftigt att kunna ge upplevelser till ungdomar som de annars kanske inte skulle få uppleva vår vackra skärgård!

Nu på måndag väntar ett spännande Robinson-läger! Vi har byggt upp hinderbanor med typiska Robinson-moment (Pussel, bränna av ett snöre. fylla vattenrör för att få en nyckel att flyta upp), balansbräda med 4 deltagare. Naturligtvis kommer den karakteristiska plankan i vattnet vara en deltävling. Ja, det blir massor av skojiga tävlingar och vi hoppas vi ror iland Robinson Kalix 2021 på ett bra sätt. 14 ungdomar är anmälda.

Tack till Kalix kommun som ger oss denna möjlighet och vi skickar ett stort tack för fint samarbete med Nordic Life experience som vi fick hyra kajaker av!

Läs mer om ungdomsfonden

Du kan läsa mer om de olika aktiviteter som i sommar hållits för barn och unga med medel från ungdomsfonden på sidan "Aktiviteter som sker via ungdomsfonden 2021".