Den här veckan har representanter från den indiska resebranschen besökt Kalix för att se vad vi har att erbjuda resesugna indier.

Swedish Lapland skriver:

Vi har nu varit aktiva på Indisk marknad i två år, vi ser att antalet förfrågningar och gäster på plats i regionen växer. Vi har för avsikt att om möjligt tillsammans med näringen fortsätta vår satsning på Indien, och som ett led i detta arbete tar vi nu emot Mr Mohit Batra och Mrs Anita De Canaga för att visa delar av vad vi kan erbjuda.

Kalix kommuns kommunikatör Pernilla Jansson har träffat Mohit Batra och Anita De Canaga som under besöket i Kalix bland annat åkt skoter och ätit lunch på isen, följt med på en tur med isbrytaren från Axelsvik och badat i isvak. De berättar att Kalix erbjuder unika möjligheter som de tror kommer locka de indiska resenärerna. De nämner det trevliga bemötandet och de goda kunskaperna i engelska bland lokalbefolkningen som stora fördelar. Det visar sig också att många indiska konnässörer känner till och uppskattar råvaror och mat från Kalixområdet, så som Kalix löjrom.