Foto: Oliver Åström.
Foto: Oliver Åström.

I samband med den Europeiska mobilitetsveckan – den 16–22 september 2021 – åker du gratis med lokaltrafiken. Passa på att ta bussen till jobbet, tåget, träningen eller vännerna – det tjänar både du och miljön på! Och varför inte göra det till en vana?

Visste du att...

Kalix Lokaltrafik har 51 turer under vardagarna och 6 turer helgdagar. Linje 1–6 går måndag–fredag och linje 7 kan du åka med alla dagar i veckan? Eller att det går tolv turer om dagen mellan Djuptjärn och centrala Kalix och nio turer till och från Nyborg?

Jobbpendla för 2 kronor per resa

Ja, det är faktiskt sant. Reser du dagligen med lokaltrafiken till arbetet blir kostnaden två kronor per resa om du köper årskort (baserat på en årsarbetstid om 260 dagar).

För miljöns skull

2020 gjordes 58 062 resor med lokaltrafiken. Kan vi få den siffran att växa? Varmt välkommen att spara pengar och miljö med oss!

Mer information

För tidtabeller, linjekartor och biljettpriser, besök www.kalix.se/lokaltrafiken. För tidtabellsupplysning går det också bra att ringa 0771-100 110 eller 0923-241 03. Det går även att köpa biljetter och söka tidtabeller till Kalix lokaltrafik i Länstrafikens mobil-app.

Tillsammans blir vi bättre

Vi vill förbättra lokaltrafiken ytterligare, men det kan vi bara göra med din hjälp. Du bidrar självklart genom att välja lokaltrafiken när du ska till jobbet, affären eller träningen, men du kan också komma med förslag och synpunkter – hör av dig till trafik@kalix.se

Välkommen till Kalix lokaltrafik!