Sök

Hur blir man en attraktiv arbetsgivare? – Gokväll Kalix den 25 mars

AnVa lockar redan de största kunderna i världen – nu satsar de på att locka nya medarbetare. Per Hedberg, VD Anva Components berättar. Peter Nilsson Sandlund, VD Ponto om hur företaget hjälper andra företag att växla upp och bli en mer attraktiv arbetsgivare. Hur kan företag och kommun kan lyfta Kalix tillsammans?

Hur blir man en attraktiv arbetsgivare?

AnVa lockar redan de största kunderna i världen – nu satsar de på att locka nya medarbetare

Per Hedberg, VD Anva Components berättar om hur de planerar för att hänga med när marknaden förändras och om vikten av att vara en attraktiv arbetsgivare.

Ny karriär i ny bransch

Anna-Maria Kalla är tågvärden som insåg att hon var mer intresserad av teknik än av service. Idag studerar hon till produktionsutvecklare och gör praktik hos företag i Kalix.

Ponto hjälper företag att växla upp

Det blir allt viktigare för ett företags överlevnad att kunna rekrytera när det går bra. Samtidigt blir det allt svårare att hitta rätt kompetens. Men hur blir man då en attraktiv arbetsgivare? Peter Nilsson Sandlund, VD Ponto har svar.

Företag och kommun lyfter Kalix tillsammans

Kalixföretagen ser behov av samarbete med kommunen – för att skapa rätt utbildningar och marknadsföra företag för elever. Samtidigt drar Kalix kommun igång en satsning på att marknadsföra Kalix näringsliv på nya sätt. Martin Spegel, Kalixföretagarna och Hans Sundell, näringslivsutvecklare Kalix kommun.

Programledare: Lena Jansson

För dig som vill se programmet!

Du kan beställa en privat länk till filmen genom att skicka ett meddelande till information@kalix.se.
Vi rekommenderar att du ser filmen med ljud, då den automatisk transkriberade texten bara stämmer delvis, eller inte alls beroende på ljudkvalitet.

Senast uppdaterad: 2021-11-18 13:41

Relaterade nyheter

Se gomorron Kalix den 28 april i efterhand

2022-04-27 - Gomorron Kalix är tillbaka, och det är nu bara det fysiska mötet som gäller. Med erbjudanden och möjligheter för företag i Kalix. Här kan du se en videoupptagning från nätverksträffen.

Läs mer

Gokväll Kalix – Entreprenörer som satsar och utbildningar som matchar

2021-11-18 - Under pandemin har Gomorron Kalix förvandlats till ett digitalt Gokväll Kalix – med erbjudanden och möjligheter för företag i Kalix. Vi sänder live på denna sida den 25 november.

Läs mer

Så lockar de både invånare och besökare – Gokväll Kalix den 30 september

2021-09-22 - Gokväll Kalix torsdag den 30 september sändes under temat: "Så lockar de både invånare och besökare – möt företagarna som vågat förverkliga sina unika idéer!"

Läs mer

Företagen sätter Töre på kartan – Gokväll Kalix den 16 juni

2021-06-15 - Gokväll Kalix sändes onsdag den 16 juni från Töre med temat: "Företagen sätter Töre på kartan". Här kan du se sändningen i efterhand.

Läs mer

Intresset för hållbar turism ökar – Gokväll Kalix den 29 april

2021-03-19 - Gokväll Kalix med erbjudanden och möjligheter för företag i Kalix - Gomorron Kalix blir digitalt Gokväll Kalix under rådande pandemi. Gokväll Kalix torsdag den 29 april handlade om att att hållbar turism ökar, och om vilka möjligheter det öppnar för Kalix. Du ser reprisen på denna sida.

Läs mer

Premiärsändningen – Gokväll Kalix den 25 februari

2021-02-25 - Under rådande pandemi blir Gomorron Kalix ett digitalt Gokväll Kalix. Första sändningen ägde rum klockan 19.00 den 25 februari, med erbjudanden och möjligheter för företag i Kalix. Nu kan du se sändningen i efterhand på denna sida.

Läs mer