AnVa lockar redan de största kunderna i världen – nu satsar de på att locka nya medarbetare. Per Hedberg, VD Anva Components berättar. Peter Nilsson Sandlund, VD Ponto om hur företaget hjälper andra företag att växla upp och bli en mer attraktiv arbetsgivare. Hur kan företag och kommun kan lyfta Kalix tillsammans?

Hur blir man en attraktiv arbetsgivare?

AnVa lockar redan de största kunderna i världen – nu satsar de på att locka nya medarbetare

Per Hedberg, VD Anva Components berättar om hur de planerar för att hänga med när marknaden förändras och om vikten av att vara en attraktiv arbetsgivare.

Ny karriär i ny bransch

Anna-Maria Kalla är tågvärden som insåg att hon var mer intresserad av teknik än av service. Idag studerar hon till produktionsutvecklare och gör praktik hos företag i Kalix.

Ponto hjälper företag att växla upp

Det blir allt viktigare för ett företags överlevnad att kunna rekrytera när det går bra. Samtidigt blir det allt svårare att hitta rätt kompetens. Men hur blir man då en attraktiv arbetsgivare? Peter Nilsson Sandlund, VD Ponto har svar.

Företag och kommun lyfter Kalix tillsammans

Kalixföretagen ser behov av samarbete med kommunen – för att skapa rätt utbildningar och marknadsföra företag för elever. Samtidigt drar Kalix kommun igång en satsning på att marknadsföra Kalix näringsliv på nya sätt. Martin Spegel, Kalixföretagarna och Hans Sundell, näringslivsutvecklare Kalix kommun.

Programledare: Lena Jansson