Kalix kommun erbjuda dig som är ny företagare att delta i Go Business och programmet Hangout. Utforska din företagsidé, lär dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

Tycker du det här verkar intressant och vill veta mer? Hör i så fall av dig till Hans Sundell vid Kalix kommuns Näringslivsenhet. Du når honom på 073-0337911 eller via hans.sundell@kalix.se. Om du vill kan du alltid gå direkt till ansökan.

Hangout

Vad är Hangout?

Hangout är Go Business program för dig som har ett nystartat företag som ska kickas igång, eller en mindre business vid sidan av studier eller jobb som du vill utveckla vidare. I Hangout får du möjlighet att utforska din företagsidé vidare, lära dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

För vem?

Hangout finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige. Du har idén, sakkunskapen och drivet, vi hjälper dig att bli entreprenör.

Hur funkar det? Kostar det något?

Du utför arbetet – vi bidrar med ny kunskap, inspiration och Go Business Community. Allting sker helt online och du kan delta oavsett var i norra Sverige du befinner dig. Du investerar med din egen tid, i övrigt är programmet finansierat av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun och Skellefteå kommun, och därmed kostnadsfritt för dig som deltar.

Vad ingår i erbjudandet?

I Hangout-erbjudandet ingår

  • en digital föreläsning- och workshopserie i fyra delar
  • ett coachsamtal med din innovationsledare
  • tillgång till ett bjussigt Go Business Community med nuvarande och tidigare deltagare i programmen och våra partners från näringslivet
  • fikaträffar online.

När startar vi?

Sista ansökan till vårens program är den 2 februari 2021, men du kan ansöka redan nu. Vi försöker ge besked löpande på om du kommit in eller inte. Programmet startar den 16 februari.

Vårens schema 2021

16 februari – Go In

Hitta din vision. Vad är det du vill och kan, som andra behöver? Vilket värde skapar du för dina kunder?

9 mars – Go Smart

Lär känna din kund, marknad och utforska behovet. Vem vill ha det du säljer, vilken effekt skapar du för dem?

30 mars – Go Market

Bli köpbar! Hur vill dina kunder köpa dina produkter eller dina tjänster?

27 april –  Go Out

Dags att pitcha! Sammanfatta och presentera din affärsidé!

Tid och plats

Föreläsningarna hålls klockan 09.00–11.00 och livestreamas via videoverktyget Zoom. Du deltar online och kan befinna dig var som helst i norra Sverige.

Med Go Fika – vårt härliga community där du får möjlighet att utbyta erfarenheter, utmaningar och pepp med de andra entreprenörerna – träffas online varje torsdag klockan 14.30. Även här använder vi videoverktyget Zoom.

I dessa tider följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och gör allt vi kan för att skapa goda förutsättningar för alla att delta på ett tryggt och bra sätt.

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta. Sista ansökningsdagen för våren är 2 februari 2021.

Ansök via webbformuläret "Ansök till Hangout!" på Go Business hemsida.