Sök

Nyföretagare – delta i Go Business och programmet Hangout!

Kalix kommun erbjuda dig som är ny företagare att delta i Go Business och programmet Hangout. Utforska din företagsidé, lär dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

Tycker du det här verkar intressant och vill veta mer? Hör i så fall av dig till Hans Sundell vid Kalix kommuns Näringslivsenhet. Du når honom på 073-0337911 eller via hans.sundell@kalix.se. Om du vill kan du alltid gå direkt till ansökan.

Hangout

Vad är Hangout?

Hangout är Go Business program för dig som har ett nystartat företag som ska kickas igång, eller en mindre business vid sidan av studier eller jobb som du vill utveckla vidare. I Hangout får du möjlighet att utforska din företagsidé vidare, lära dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

För vem?

Hangout finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige. Du har idén, sakkunskapen och drivet, vi hjälper dig att bli entreprenör.

Hur funkar det? Kostar det något?

Du utför arbetet – vi bidrar med ny kunskap, inspiration och Go Business Community. Allting sker helt online och du kan delta oavsett var i norra Sverige du befinner dig. Du investerar med din egen tid, i övrigt är programmet finansierat av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun och Skellefteå kommun, och därmed kostnadsfritt för dig som deltar.

Vad ingår i erbjudandet?

I Hangout-erbjudandet ingår

  • en digital föreläsning- och workshopserie i fyra delar
  • ett coachsamtal med din innovationsledare
  • tillgång till ett bjussigt Go Business Community med nuvarande och tidigare deltagare i programmen och våra partners från näringslivet
  • fikaträffar online.

När startar vi?

Sista ansökan till vårens program är den 2 februari 2021, men du kan ansöka redan nu. Vi försöker ge besked löpande på om du kommit in eller inte. Programmet startar den 16 februari.

Vårens schema 2021

16 februari – Go In

Hitta din vision. Vad är det du vill och kan, som andra behöver? Vilket värde skapar du för dina kunder?

9 mars – Go Smart

Lär känna din kund, marknad och utforska behovet. Vem vill ha det du säljer, vilken effekt skapar du för dem?

30 mars – Go Market

Bli köpbar! Hur vill dina kunder köpa dina produkter eller dina tjänster?

27 april –  Go Out

Dags att pitcha! Sammanfatta och presentera din affärsidé!

Tid och plats

Föreläsningarna hålls klockan 09.00–11.00 och livestreamas via videoverktyget Zoom. Du deltar online och kan befinna dig var som helst i norra Sverige.

Med Go Fika – vårt härliga community där du får möjlighet att utbyta erfarenheter, utmaningar och pepp med de andra entreprenörerna – träffas online varje torsdag klockan 14.30. Även här använder vi videoverktyget Zoom.

I dessa tider följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och gör allt vi kan för att skapa goda förutsättningar för alla att delta på ett tryggt och bra sätt.

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta. Sista ansökningsdagen för våren är 2 februari 2021.

Ansök via webbformuläret "Ansök till Hangout!" på Go Business hemsida.

Senast uppdaterad: 2021-01-14 15:04

Relaterade nyheter

En väg in på arbetsmarknaden för Ukrainska flyktingar i Kalix

2022-05-20 - Kalix kommun och Kalixföretagarna presenterar i samarbete med OnePartnerGroup Norr det nya projektet "Jobblotsen Ukraina", som syftar till att erbjuda de Ukrainska flyktingar som har kommit till Kalix en väg in på arbetsmarknaden.

Läs mer

Samråd om havsbaserad vindkraftspark i Bottenviken

2022-05-19 - Det finns planer för en havsbaserad vindkraftspark i Bottenviken utanför Kalix. Om allt går enligt plan kommer denna enorma investering att stå klar tidigast 2030. Just nu hålls samrådsmöten i Kalix, och måndag den 23 maj tar politiken ett inriktningsbeslut.

Läs mer

Svenskt Näringslivs enkät om lokalt företagsklimat 2022

2022-01-04 - Svenskt Näringsliv genomför årligen en stor undersökning av det lokala företagsklimatet. Drygt 200 företag i Kalix kommun har fått enkäten. Är ditt företag ett av dessa? I så fall är det viktigt att ni svarar, då det hjälper oss att utveckla företagsklimatet i Kalix kommun!

Läs mer

Vi värnar vårt lokala näringsliv!

2021-12-17 - Vi vill uppmana alla som bor och verkar i Kalix kommun att stötta våra lokala företag!

Läs mer

Känner du inte igen oss? Det kan bero på vår nya design!

2021-11-03 - Torsdag den 4 november lanserades en ny layout för Kalix kommuns hemsida, med denna följer också en hel del tillgänglighetsuppdateringar som hjälper alla som på grund av funktionsnedsättning behöver hjälpmedel för att läsa och navigera på webben.

Läs mer

Vill du ha våra nyhetsbrev?

2021-10-15 - Kalix kommuns nyhetsbrev är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kalix och Kalix Näringslivsnytts nyhetsbrev sätter fokus på det lokala näringslivet. Låter det intressant? Då kan du anmäler dig via denna sida!

Läs mer

Kalix kommun klättrar i företagsranking

2021-09-22 - När Svenskt Näringsliv den 22 september presenterade årets ranking över lokalt företagsklimat var det dessvärre bara 4 länets av 14 kommuner som klättrade. En av dessa var Kalix som klättrade 15 placeringar.

Läs mer

En riktig tågsommar i Kalix! (video)

2021-08-27 - Kalix kommuns tekniska chef Per Nilsson summerar sommarens tågtrafik, och blickar framåt.

Läs mer

Medel från ungdomsfonden bidrog till sommarfeeling på Malören

2021-08-02 - Flera företag och föreningar har i sommar fått bidrag ur ungdomsfonden för att arrangera aktiviteter för barn och unga. En av arrangörerna är Malören Lodge, och här berättar ägaren Hanna Engström själv om en kurs i kajakpaddling för 14–16-åringar som hölls på Malören den 28–30 juli.

Läs mer

Tågcharter genom Sverige till Kalix och Malören

2021-07-20 - En annons från ett besöksnäringsföretag var starten på vad som skulle bli en tågcharter genom Sverige till slutdestinationen Kalix. Massor av nya vyer, intryck och upplevelser senare sammanfattar Cecilia Jansson äventyret: ”Norrbotten är verkligen värt att besöka, jag kanske får planera in en tur till redan nästa år”.

Läs mer

Kalix presenterar sig på jämförelsesajt för den som funderar på att flytta

2021-07-16 - Vi vill att fler ska upptäcka allt det vackra, spännande, positiva och trygga som Kalix kommun har att erbjuda. Därför satsar vi på att marknadsföra vår plats på jorden på en webbplats för människor som funderar på att flytta och söker information om vad kommunerna erbjuder.

Läs mer

Utökat verksamhetsområde för Kalix hamn – minskad miljöpåverkan för Sverige (video)

2021-07-09 - När Kalix hamn nu för första gången tar emot en båt med timmer innebär det en vinst för hamnen, lokala företag och inte minst miljön. Genom den här båttransporten undveks utsläpp, vägslitage och tung trafik från 40 lastbilar på vägarna från Uppland till Kalix.

Läs mer

Åsa Nilsson blir destinationsutvecklare på Kalix kommun (video)

2021-07-06 - Nu är det klart att det blir Åsa Nilsson som får tjänsten som destinationsutvecklare på Kalix kommun. "Det finns så mycket potential i Kalix. Det gäller bara att lyfta fram det unika som finns här, och det ser jag verkligen fram emot".

Läs mer

Nytt nummer av Info Kalix ute nu

2020-12-18 - Nu kan du läsa det späckade sommarnumret av Info Kalix här på webben.

Läs mer

Pendlarkortet för dig som vill resa flexibelt mellan Kalix och Haparanda

2021-05-31 - Du som reser ofta mellan Kalix och Haparanda kan nu köpa Pendlarkortet på sträckan. Sedan tidigare finns också Länskortet för resor som överstiger 61 kilometer.

Läs mer

Vill du synas på vår turistinformation?

2021-04-28 - Turistinformationen i Kalix Folkets Hus vill visa upp allt fantastiskt Kalix har att erbjuda och behöver därför er hjälp! Har du/ditt företag informationsmaterial om aktiviteter, utflyktsmål, upplevelser med mera? Lämna eller skicka in dessa till Turistinformationen.

Läs mer

Handla säkert, handla lokalt

2020-12-18 - Många lokala företag erbjuder lösningar för att du ska kunna handla tryggt och säkert i Kalix kommun. Denna korta film visar hur det kan gå till. Håll i, håll ut och följ folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det blir bättre om vi alla arbetar tillsammans!

Läs mer

Extra Kalix-TV: Om coronaläget just nu!

2020-11-12 - Onsdag den 18 november sänds ett Extra Kalix-TV där vi uppdaterar dig om Kalix Resecentrum och coronaläget just nu! Dessutom pratar vi om hur Rolfs Såg kommer att utvecklas med ny ägare.

Läs mer

Livesändning från Gomorron Kalix den 29/10

2020-10-28 - Gomorron Kalix är en mötesplats med fokus på information, nätverkande och affärskontakter. Torsdagens möte sänder vi live här på kalix.se, från klockan 08.00.

Läs mer

Rolfs såg får ny ägare

2020-10-27 - Träindustriföretaget Setra säljer Rolfs såg i Kalix till Stockhult Holding. Stockhult äger bland annat ett sågverk i Glommersträsk, och har nu för avsikt att stegvis återuppta verksamheten vid Rolfs såg.

Läs mer

Projekt för digitalisering i byarna

2019-09-10 - Kalix kommun deltar i LTU-projektet DigiBy, vilket står för Digitala tjänster i byar. Projektet handlar om att digitalisera service i Norrbottens landsbygder. Morjärv är pilotby i Kalix kommun.

Läs mer