Sök

Kan ditt företag/din verksamhet ta emot en person på arbetspraktik?

Det finns människor som verkligen vill komma in på arbetsmarknaden och bidra med sina kunskaper men behöver en arbetsplats som erbjuder en mjukstart – finns möjligheten på din arbetsplats?

Vi på Arbetsmarknadsenheten på Kalix kommun arbetar med personer som står längre ifrån den reguljära arbetsmarknaden och behöver arbetsplatser där möjligheten till en mjukstart erbjuds. Har ditt företag/din verksamhet möjlighet att ta emot praktikanter och tillsammans med oss skapa meningsfulla sysselsättningar?

Det kan handla om att individen är i din verksamhet under en begränsad tid och utför arbetsuppgifter under en del av dagen/veckan där vi på Arbetsmarknadsenheten kommer att följa individen och stödja er.

– Vi förstår att den pågående pandemin kan göra arbetsgivare oroliga över att ta emot praktikanter just nu, säger Elin Björkman, arbetskonsulent vid Arbetsmarknadsenheten. Det är så oerhört viktigt att alla människor får en chans att komma ut på arbetsmarknaden samtidigt som det också gagnar verksamheten som tar emot individen. Sen hjälper vi naturligtvis till med att informera individen om de rekommendationer som finns relaterat till den rådande pandemin.

Har du en plats att erbjuda eller vill du veta mer?

Vi på arbetsmarknadsenheten tar tacksamt emot förslag på vad du och din verksamhet har att erbjuda för att lättare kunna matcha individer ut på arbetsmarknaden.

Vill du veta mer eller vet du redan nu att du kan erbjuda en arbetsplats som passar in på beskrivningen, kontakta Arbetsmarknadsenheten via:

Elin Björkman, arbetskonsulent
Telefonnummer: 070 269 75 03 eller 0923 650 34
E-post: elin.bjorkman@kalix.se

Birgitta Fransson, handläggare
Telefonnummer: 072 221 45 76 eller 0923 658 76
E-post: birgitta.fransson@kalix.se

Senast uppdaterad: 2021-01-25 10:32

Relaterade nyheter