Med nya stora investeringar i norra Sverige ökar behovet av att rekrytera kunskap och erfarenhet för att stärka upp inför framtiden. För att samordna rekryteringen har Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn sedan 2016 gått samman för rekryteringseventet Hemlängtan. Nu öppnar anmälan för de företag i kommunerna som vill hitta nya kollegor.

Så går det till:

Företag och offentlig sektor skapar egna profiler och väljer ut tider då de är tillgängliga för möten, och träffar sedan personer som är nyfikna på verksamheten över videolänk. Det spelar alltså ingen roll vart i Sverige du befinner dig, så länge du har internetuppkoppling och tillgång till en webbkamera.

– Detta gör att vi inte är låsta till huvudstaden, utan kan nå ut till hemvändare och nyfikna i hela Sverige, för att visa allt spännande som vår region har att erbjuda. Det kan vara både den som tidigare har flyttat från regionen och nu funderar på att återvända hemåt, och den som är ute efter något helt nytt, säger Jörgen Hult, styrgruppsordförande för Hemlängtan.

Vill du vara med och rekrytera nytt till din verksamhet? Hemlängtan går av stapeln 24–28 maj. Anmäl ditt företag idag på hemlangtantillnorr.se.