Sök

Gör en insats för demokratin - jobba som röstmottagare!

Foto: Tommy Alvén/Mostphotos.
Foto: Tommy Alvén/Mostphotos.

Kalix kommun söker minst 150 röstmottagare för tjänstgöring valdagen den 11 september 2022. Som röstmottagare behöver du vara hjälpsam och vänlig, serviceinriktad och noggrann. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

 

Arbetet som röstmottagare ställer höga krav på noggrannhet och du som arbetar som röstmottagare måste vara serviceinriktad, hjälpsam och vänlig. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. På valdagen tjänstgör du till dess att rösterna är räknade, vilket kan bli sent på kvällen.

Som ersättning får du ett arvode (skattepliktigt).

Alla röstmottagare måste genomgå en utbildning, även de som arbetat i tidigare val.

För att arbeta som röstmottagare i Kalix kommun krävs att du har fyllt 18 år.

Anmäl ditt intresse redan idag

Låter det intressant? Passar du in på beskrivningen? Tveka inte, anmäl dig redan idag till: valnamnd@kalix.se

Till valnamnd@kalix.se kan du också vända dig om du har frågor om att vara röstmottagare eller annat som har med valet att göra.

Senast uppdaterad: 2022-04-14 10:30

Relaterade nyheter

Kalix-TV sänder valdebatt och valvaka

2022-08-08 - Söndagen den 11 september 2022 är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. I samband med valet gör Kalix kommun tvåextrasändningar av Kalix-TV – en valdebatt den 1 september samt valvaka på kvällen/natten den 11 september.

Läs mer