Sök

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

– Naturligtvis har det varit ett svårt beslut att ta. Det har varit en fantastisk resa under de här åren som jag har fått möjligheten att vara kommunalråd.

Beslutet började växa fram under hösten 2021, och när partiet påbörjade sina nomineringsprocesser inför årets kommunval gjorde Tommy Nilsson slag i saken.
– Det tas ju beslut om fullmäktigelistan Inom en månad ungefär, och då måste jag lämna ett besked till vår valberedning. Jag kommer att avsluta för att jag känner att det känns bra i det här läget, förklarade Tommy Nilsson i sändningen

Privatlivet har blivit lidande

En viktig faktor i beslutet har varit privatlivet som ofta har kommit i kläm under tiden som kommunalråd.
– Den arbetsinsats man gör är enorm, och då måste man tänka på sig själv också att komma vidare i sitt eget liv, att ha ett liv helt enkelt utanför politiken också. Det är svårt att kombinera ett heltidsuppdrag inom politik med fritid.
Tommy berättade i sändningen att han ofta fått prioritera bort privata engagemang för jobbet, och emellanåt dragits med dåligt samvete över det tunga lass som övriga familjen fått dra i hushållet.
– Nog har familjen förståelse, men man kan känna dåligt samvete själv!

Många starka minnen

Tommy delar naturligtvis också med sig av många starka minnen från tiden som kommunalråd, då han stått i centrum av både positiva och traumatiska händelser. Men allra helst lyfter han fram mötet med människor.
– Det är det jag kommer att sakna allra mest. Jag är oerhört stolt över de här åren, det vi har åstadkommit tillsammans. Och jag hoppas att Kalixborna också tycker att det har varit bra!

Om inslaget i Kalix-TV

Inom kort kommer vi att lägga upp en nedklippt och textad version av intervjun med Tommy Nilsson på denna sida, så håll ögonen öppna! Vi försöker också att åtgärda ljudproblenen i insaget.

Relaterade nyheter

Se kommunfullmäktiges möte måndag den 29 november

2017-04-06 - Här kan se direktsändningen från kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 29 november.

Läs mer

Landshövdingen om Kalix: "Det finns en framtidstro och stor positivism"

2021-10-15 - Landshövding Lotta Finstorp länsturné tog henne fredag den 15 oktober till Kalix, med besök på bland annat det nya bostadsområdet i Lappbäcken och ridanläggningen i Björknäs.

Läs mer

Årsredovisningen 2020 som webbsida

2021-08-12 - Från och med 2021 presenteras Kalix kommuns årsredovisning som en lättöverskådlig webbsida, via finansiellinfo.se.

Läs mer