Sök

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

– Naturligtvis har det varit ett svårt beslut att ta. Det har varit en fantastisk resa under de här åren som jag har fått möjligheten att vara kommunalråd.

Beslutet började växa fram under hösten 2021, och när partiet påbörjade sina nomineringsprocesser inför årets kommunval gjorde Tommy Nilsson slag i saken.
– Det tas ju beslut om fullmäktigelistan Inom en månad ungefär, och då måste jag lämna ett besked till vår valberedning. Jag kommer att avsluta för att jag känner att det känns bra i det här läget, förklarade Tommy Nilsson i sändningen

Privatlivet har blivit lidande

En viktig faktor i beslutet har varit privatlivet som ofta har kommit i kläm under tiden som kommunalråd.
– Den arbetsinsats man gör är enorm, och då måste man tänka på sig själv också att komma vidare i sitt eget liv, att ha ett liv helt enkelt utanför politiken också. Det är svårt att kombinera ett heltidsuppdrag inom politik med fritid.
Tommy berättade i sändningen att han ofta fått prioritera bort privata engagemang för jobbet, och emellanåt dragits med dåligt samvete över det tunga lass som övriga familjen fått dra i hushållet.
– Nog har familjen förståelse, men man kan känna dåligt samvete själv!

Många starka minnen

Tommy delar naturligtvis också med sig av många starka minnen från tiden som kommunalråd, då han stått i centrum av både positiva och traumatiska händelser. Men allra helst lyfter han fram mötet med människor.
– Det är det jag kommer att sakna allra mest. Jag är oerhört stolt över de här åren, det vi har åstadkommit tillsammans. Och jag hoppas att Kalixborna också tycker att det har varit bra!

Senast uppdaterad: 2022-03-17 16:45

Relaterade nyheter

Jämställdhetsdagen till ära presenteras här vinnaren av årets jämställdhetspris

2022-08-26 - Idag – fredag den 26 augusti – är det internationella jämställdhetsdagen. Kalix kommun firar dagen genom att med kommunalråd Susanne Anderssons hjälp presentera den allra första vinnaren av kommunens nya jämställdhetspris.

Läs mer

Gör dina ärenden när det passar dig!

2022-07-08 - Du har väl inte missat att du kan göra många ärenden till Kalix kommun digitalt? Du kan till exempel ansöka om skolskjuts och göra ändringar gällande fakturor, anmäla misstänkt matförgiftning, söka inackorderingsstöd och försörjningsstöd.

Läs mer

Nu kan du anonymt rapportera missförhållanden inom Kalix kommuns verksamheter

2022-06-30 - Att arbeta för transparens och öppenhet är viktigt för Kalix kommun och därför etablerar vi nu e-tjänsten Rapporteringstjänst för Kalix kommun.

Läs mer

De är nominerade till Kalix jämställdhetspris 2022!

2022-06-21 - Kalix Bandys herr- och damlag, Anneli Andersson – Innanbäckens fritids, Eva Krispinsson, Kalix Ryttarförening, Roger Sångberg och Frizon samt Hanna Öberg har nominerats till jämställdhetspriset 2022.

Läs mer

Kommunalråd avtackas officiellt

2022-06-13 - Torsdag den 16 juni är avtackas avgående kommunalråd Tommy Nilsson och vice kommunalråd Jan Nilsson officiellt i marmorhallen, förvaltningsbyggnaden.

Läs mer

Se kommunfullmäktiges möte måndag den 13 juni i efterhand

2017-04-06 - Här kan se kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 13 juni i efterhand.

Läs mer

SKR besökte Norrbotten och Kalix

2022-05-20 - Torsdag den 19 maj besökte arbetsgivarorganisationen SKR (Sveriges kommuner och regioner) Kalix för att få veta mer om satsningarna på nya bostäder, infrastruktur, hemtjänstens nya hållbara lokaler med mer. Hör kommunalråd Tommy Nilsson berätta mer om besöket.

Läs mer

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

2022-03-23 - Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

Läs mer