Sök

Gör dina ärenden när det passar dig!

Du har väl inte missat att du kan göra många ärenden till Kalix kommun digitalt? Du kan till exempel ansöka om skolskjuts och göra ändringar gällande fakturor, anmäla misstänkt matförgiftning, söka inackorderingsstöd och försörjningsstöd.

Bidrag till marknadsföringsaktiviteter

En av våra senaste e-tjänster gäller föreningar som är verksamma och har sitt säte i Kalix kommun, som vill ansöka om bidrag till marknadsföringsaktiviteter för att främja attraktivitet och inflyttning. Syftet med bidraget är att underlätta för föreningar och målet är en ökad inflyttning till Kalix kommun och dess byar.

Om ett barn far illa

En annan viktig e-tjänst är orosanmälan. Om du känner oro för att ett barn eller en ungdom far illa, är det viktigt att du berättar det för individ- och familjeomsorgen, som har rätt att ingripa för att skydda och hjälpa. Du behöver inte vara säker på att det verkligen är så illa som du misstänker. Det räcker med att du har fått se eller höra något som tyder på att ett barn far illa. 
Gör dina ärenden när det passar dig, sedan blir det individ- och familjeomsorgens uppgift att bedöma dina uppgifter och därefter fatta beslut om att inleda en utredning eller inte. Det kan till och med vara så att det är just dina uppgifter som blir den viktiga pusselbiten som Kalix kommun behöver för att kunna hjälpa ett barn!

Portal med alla e-tjänster

Kalix kommuns samtliga e-tjänster hittar du via portalen kalix.enamnd.se och fler e-tjänster tillkommer
hela tiden.

Senast uppdaterad: 2022-07-08 12:00

Relaterade nyheter

Nu kan du anonymt rapportera missförhållanden inom Kalix kommuns verksamheter

2022-06-30 - Att arbeta för transparens och öppenhet är viktigt för Kalix kommun och därför etablerar vi nu e-tjänsten Rapporteringstjänst för Kalix kommun.

Läs mer

De är nominerade till Kalix jämställdhetspris 2022!

2022-06-21 - Kalix Bandys herr- och damlag, Anneli Andersson – Innanbäckens fritids, Eva Krispinsson, Kalix Ryttarförening, Roger Sångberg och Frizon samt Hanna Öberg har nominerats till jämställdhetspriset 2022.

Läs mer

Kommunalråd avtackas officiellt

2022-06-13 - Torsdag den 16 juni är avtackas avgående kommunalråd Tommy Nilsson och vice kommunalråd Jan Nilsson officiellt i marmorhallen, förvaltningsbyggnaden.

Läs mer

Se kommunfullmäktiges möte måndag den 13 juni i efterhand

2017-04-06 - Här kan se kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 13 juni i efterhand.

Läs mer

SKR besökte Norrbotten och Kalix

2022-05-20 - Torsdag den 19 maj besökte arbetsgivarorganisationen SKR (Sveriges kommuner och regioner) Kalix för att få veta mer om satsningarna på nya bostäder, infrastruktur, hemtjänstens nya hållbara lokaler med mer. Hör kommunalråd Tommy Nilsson berätta mer om besöket.

Läs mer

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

2022-03-23 - Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

Läs mer

Starka kvinnor i poddform på internationella kvinnodagen

2022-03-08 - Internationella kvinnodagen infaller 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. För att lyfta den internationella kvinnodagen återbesöker vi på denna sida några av de starka kvinnor som deltagit i Kalixpodden.

Läs mer

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

2022-01-13 - I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

Läs mer