Fira internationella GIS-dagen 18 November med oss. Var med och tävla genom att dela med dig av ditt smultronställe i Kalix!

Pricka in ett smultronställe inom Kalix kommun i kartan, bifoga gärna ett foto och beskrivning av platsen. Bland de inskickade bidragen lottar vi ut ett pris som du kan ha med dig på din nästa utflykt bland Kalix alla smultronställen. Du hittar tävlingen på vår kartportal www.kalix.se/karta
Lämna ditt bidrag senast söndag 22 November.
 
Efter tävlingen är avslutad läggs bidragen ut i en karta. Tillsammans kan vi hjälpas åt att hitta nya platser att besöka i vår vackra kommun. Att vistas i naturen kan sänka stress, vi blir också friskare och mår bättre.
 
Internationella GIS-dagen 18 November 2020!
GIS-dagen är en årlig händelse som innebär att användare och leverantörer av geografiska informationssystem (GIS) öppnar sina dörrar för skolor, företag och allmänheten i syfte att lära ut vad GIS är och visa upp olika GIS-tillämpningar.
I år uppmärksammar Kalix kommun GIS-dagen med ett digitalt event genom att visa några av de möjligheter du som invånare, besökare eller företagare har.
 
På Kalix kommuns kartportal www.kalix.se/karta lägger vi kontinuerligt ut nya karttjänster och förbättrar de befintliga. Här hittar du information som kan vara till hjälp när du exempelvis vill ha underlag till ditt bygglov, eller bara se hur det ser ut runtom i samhället.
 
Några exempel är att du kan titta på
• Historiska kartan, Kalix nu och då - 2019 vs 1960 Hur såg det ut i Kalix 1960 jämfört med idag?
• Sök fastighet och skriv ut din egen tomtkarta
• Hitta lekparker, rastställen och se lokaltrafikens linjesträckningar och hållplatser
 
Vi vill bli ännu bättre, och tar gärna emot dina synpunkter om vilka kartor du efterfrågar. Det hjälper oss i prioriteringen vid utveckling av tjänster. Lämna synpunkter till oss via mail till gis@kalix.se