Årets student blir som ingen annan. Hurra för dig som firar studenten på ett ansvarsfullt sätt! Kalix kommun visar Furuhedsskolans alla studentutsläpp på kalix.se. På grund av coronapandemin blir årets student helt unik.

Då social distansering gäller i samhället får varje student ha högst två anhöriga på gården vid studentutsläppet. Du kommer att kunna följa samtliga utsläpp live på kalix.se! På hemsidan hittar du också tider och platser för när de olika klasserna har sina utsläpp.
Utsläpp sker från 11.00–16.00, och videoupptagningen delas up i tre delar vilka kommer att publiceras enligt nedan:

  1. 12.15 (plus/minus 15 minuter)
  2. 15.15 (plus/minus 15 minuter)
  3. 17.15 (plus/minus 15 minuter)

Skolavslutningar i coronatider

I år måste vi alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Det innebär att skolavslutningarna kommer att se annorlunda ut även för grundskolan och gymnasiesärskolan.Större gemensamma ceremonier, samlingar eller aktiviteter för samtliga elever i en årskurs eller för hela skolan kommer inte att hållas. Rektorerna bedömer risker och vidtar åtgärder för att minimera risken för smittspridning i samband med skolavslutningen.

För att behörigt avstånd ska kunna hållas bör elever inte samlas i trånga skollokaler, entréer och korridorer. Mer information om de olika skolavslutningarna finns på Schoolsoft. Du som uppvisar symptom stannar naturligtvis hemma, även vid skolavslutning!