Nya kursstarter den 12 februari. Hos oss kan du läsa för att komplettera dina betyg för grundläggande eller särskild behörighet till vidare studier.

Möjligheten att ta ut ett slutbetyg har förlängts till den 1 juli 2020, för alla som har läst gymnasiala kurser före 2011.

I Kalix finns kurser på både grundskole- och gymnasienivå i följande ämnen:

Svenska, matematik, engelska, historia, samhällskunskap, geografi, naturkunskap.
Ytterligare ämnen finns att läsa på distans.

Anmäl dig snarast för studiestart den 12 februari!

Kontakta vuxsyv@kalix.se för anmälan, frågor och tidsbokning.

NYHET! Från och med torsdag den 1 februari kan du även chatta med våra studievägledare. Du hittar CHATTEN på studie- och yrkesvägledarnas sida under vuxenutbildningen.


Yrkesutbildningar

Den den 26 mars startar flera gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna i Luleå – du söker via Vuxenutbildningen i Kalix.

Exempel på olika yrkesutbildningar: Elektriker, Svets, Restaurang och storhushåll med. Hör av dig för att fråga om just den yrkesutbildning du är intresserad av finns tillgängligt. Om du studerar på universitet, högskola, Folkhögskola eller kommunal Vuxenutbildning i Luleå så har du möjlighet att få dina Bussresor till och från utbildningen betalda av Kalix Kommun.


Studier & Yrken - en kort kurs om olika möjligheter!

Kursen startar den 26 februari och pågår under tre veckor. Den berättigar till studiemedel via CSN. Kursen handlar om olika yrken och hur just din väg till drömyrket kan se ut.

Innehåll: vägledning, studiebesök hos arbetsgivare, informationssökande kring yrken och
utbildning, studiebesök hos anordnare av yrkesutbildningar, information om studiefinansiering och olika studieformer. Denna kurs blir vad du gör den till då mycket utgår från dina tankar, intressen och förutsättningar.

OBS! Begränsat antal platser!