Sök

Näsbyskolans årliga festival bjöd på flera överraskningar

När Näsbyskolan arrangerade sin årliga festival var skolgården full av elever, föräldrar samt far- och morföräldrar. Festivalen bjöd på både gamla favoriter och en och annan överraskning.

– Redan innan snön försvunnit börjar de yngre eleverna prata om de olika aktiviteterna på festivalen, berättar Anders Johansson, lärare på Näsbyskolan.

Ett av inslagen på Näsbyskolans årliga festival är att personalen ansvarar för olika stationer som innehåller lekar, spel och arrangemang. Ett exempel är den jättestora hoppborgen som fungerar som hinderbana. Nytt för i år var en spökvandring med verklighetstrogna spökfigurer i mörkret, vilken mottogs med skräckblandad förtjusning. De minsta fick slå följe med föräldrar eller äldre elever.

Näsbyskolan fick även besök av Star Wars, både i form av personer iklädda full rustning och en utställning med bland annat rymdskepp och figurer. Det spelades innebandy där spelare från Kalix Hockey deltog med liv och lust. Skolgården var full av elever, föräldrar samt far- och morföräldrar som minglade och köpte fika som elever och föräldrar bakat.

Anders berättar också om en lustig händelse från dagen:
– När brandbilen som var inbjuden att visa upp sig slog på blåljusen svängde polisen förbi och undrade vad som stod på, och de blev då ytterligare en del av festivalen.

Senast uppdaterad: 2019-06-11 10:30

Relaterade nyheter

Näsbyskolans elever på friluftsdag

2022-04-01 - Bilder från Näsbyskolans friluftsdag den 1 april, där barn- och fritidsprogrammets årskurs 3 hade ordnat med lekar, pyssel och ansiktsmålning.

Läs mer

Näsbyskolan ställer ut på biblioteket

2018-09-05 - Näsbyskolan gästade kommunbiblioteket fredag den 31 augusti kommunhuset med ett vernissage. Klass sex som under våren tillverkat ansiktsmasker i papier-maché, ställde nu ut dem.

Läs mer

Lärande lek i förskoleklassen (video)

2018-01-19 - Kalix kommuns informationsansvarige Reine Sundqvist har besökt skolan och pratat om lärande lek med lärarna i förskoleklassen.

Läs mer