Skip to content
Sök

Kalix kommuns skrivartävling 2023

Torsdag den 1 juni klockan 09.45 sände vi finalen av skrivartävlingen för elever i årskurs 4–6 live här på vår Youtubekanal. I år var det tioårsjubileum för skrivartävlingen, en tradition som eleverna ser fram emot lika mycket varje år.

Lisen Stråmo, vinnare av Kalix kommuns skrivartävling 2023.Resultat

Vinnare – Lisen Stråmo, Vad finns i Kalixälven?, Årskurs 4, Ytterbyn.
2:a Alice Sångberg, Siknäsfortet, Årskurs 6, Sangis.
3:e plats Sophie Hjärne, Ingen väg tillbaka, Årskurs 6A, Djuptjärn.

Vinnarbidraget lästes upp vid direktsändning av författaren och läraren Isabella Karlsson. Varje år ges även ett häfte ut med de sju bästa bidragen.
– Hennes text fångade alla i juryn, den var jättebra. Jag blev förvånad då jag skulle se vem texten tillhörde – trodde inte det var en årskurs fyra, säger juryns ordförande Mia Henriksson.

Förhållningsregler

Tema: Mysterium.
Plats: Jag som läsare ska förstå att mysteriet utspelar sig någonstans i Kalix
kommun.
Längd: Max 2 A4-sidor (Times New Roman, 12).

Mycket hög nivå

Eleverna lägger tillsammans med sina lärare ner mycket tid på sina mysterier, de håller en hög nivå vilket gör det svårt för juryn. Alla elever som deltar får ett pris. Vid direktsändningen lottas det även ut andra fina priser. Vinnaren får en ipad.

Möt skrivartävlingens första vinnare!

Årets skrivartävling är den tionde i ordningen, och för att uppmärksamma det lite extra har Kalix kommuns informationschef Reine Sundqvist träffat den allra första vinnaren Carro Nilsson. Här berättar hon om sina minnen av vinsten 2014.

Final i skrivartävlingen 2023

Torsdag den 1 juni klockan 09.45 sänder vi finalen av skrivartävlingen för elever i årskurs 4–6 live här och på vår Youtubekanal.