Sök

Final i skrivartävlingen 2020

Vinnare av skrivartävlingen 2020 blev Ivar Erikshammar med mysteriet "Förbannelsen".
Vinnare av skrivartävlingen 2020 blev Ivar Erikshammar med mysteriet "Förbannelsen".

Den 26 maj, klockan 12.00 sände vi final och prisutdelning för skrivartävlingen 2020 här på kalix.se. Vinnaren Ivar Erikshammar går i klass 4B på Centrumskolan, och skrev ett mysterium som hette ”Förbannelsen”.

Juryns motivering lyder:
"För en kuslig och fantasifull text som kryper under skinnet och ger sken av att många, mystiska saker ligger och lurar i skogarna omkring Kalix. En spännande och välskriven text i skräckgenren."

På andra plats kom Nils Johansson, klass 6B. Tredjepriset gick till Ella Brännmark klass 5 på Innanbäckens skola.

Sjunde året i rad

Det är sjunde året i rad som Kalix kommun har genomfört skrivartävlingen för årskurs 4-6. Antalet deltagare fortsätter att vara högt, till årets tävling skickades 384 bidrag in. Alla texter avidentifieras så ingen i juryn som läser känner till elevens kön eller årskurs.

Vill öka intresset för skrivande

Syftet med tävlingen är att öka intresset för skrivande. För att slutprodukten ska bli bra krävs ansträngning och uthållighet.
– Vi i juryn som läser alla dessa texter ser att eleverna har processat sina texter med lärarnas professionella stöd vilket gör juryjobbet utmanande. Vi ser också ser fler texter än förr håller en högre nivå, säger Mia Henriksson som håller i tävlingen.

Relaterade nyheter

Pilotprojekt: Jämställdhetsarbetet grundskolan Innanbäcken/Ytterbyn (video)

2021-10-27 - Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist berättar om ett pilotprojekt kring jämställdhet som har genomförts på Innanbäcken och Ytterbyn förskoleklass–årskurs 6.

Läs mer

Hög smittspridning på Ytterbyns skola – all undervisning läggs om resten av terminen

2021-06-01 - Det råder hög smittspridning bland elever på Ytterbyns skola och på inrådan av smittskyddsläkaren i Norrbotten, Anders Nystedt, kommer undervisningen därför att läggas om resten av terminen.

Läs mer

Digitalt öppet hus – förskoleklasser

2021-02-10 - Snart erbjuds en helt ny årskull barn att börja i förskoleklass. I denna serie videoinslag får du som förälder chansen att titta närmare på de olika förskoleklasser som finns i Kalix kommun.

Läs mer

Kalix länsbäst i skolranking

2019-10-16 - Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Läs mer

Niondeklassare skapade en fantastisk reklamfilm för Kalix (video)

2018-12-21 - På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 arbetat med att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Sen har de spelat in dessa som en musikvideo som också blir en form av reklamfilm för Kalix. Här är årets vinnare!

Läs mer