Vinnare av skrivartävlingen 2020 blev Ivar Erikshammar med mysteriet
Vinnare av skrivartävlingen 2020 blev Ivar Erikshammar med mysteriet "Förbannelsen".

Den 26 maj, klockan 12.00 sände vi final och prisutdelning för skrivartävlingen 2020 här på kalix.se. Vinnaren Ivar Erikshammar går i klass 4B på Centrumskolan, och skrev ett mysterium som hette ”Förbannelsen”.

Juryns motivering lyder:
"För en kuslig och fantasifull text som kryper under skinnet och ger sken av att många, mystiska saker ligger och lurar i skogarna omkring Kalix. En spännande och välskriven text i skräckgenren."

På andra plats kom Nils Johansson, klass 6B. Tredjepriset gick till Ella Brännmark klass 5 på Innanbäckens skola.

Sjunde året i rad

Det är sjunde året i rad som Kalix kommun har genomfört skrivartävlingen för årskurs 4-6. Antalet deltagare fortsätter att vara högt, till årets tävling skickades 384 bidrag in. Alla texter avidentifieras så ingen i juryn som läser känner till elevens kön eller årskurs.

Vill öka intresset för skrivande

Syftet med tävlingen är att öka intresset för skrivande. För att slutprodukten ska bli bra krävs ansträngning och uthållighet.
– Vi i juryn som läser alla dessa texter ser att eleverna har processat sina texter med lärarnas professionella stöd vilket gör juryjobbet utmanande. Vi ser också ser fler texter än förr håller en högre nivå, säger Mia Henriksson som håller i tävlingen.