Sök

Digitalt öppet hus – förskoleklasser

Snart erbjuds en helt ny årskull barn att börja i förskoleklass. I denna serie videoinslag får du som förälder chansen att titta närmare på de olika förskoleklasser som finns i Kalix kommun.

Alla förskoleklasser följer naturligtvis läroplanen, och som vårdnadshavare bör du inte låta eventuella skillnader i upplägg styra valet.

Inför förskoleklass

Om du har ett barn som ska börja i förskoleklass, blir barnet automatiskt placerat i närmaste skola. Önskar du att barnet ska gå i en annan skola än den som tillhör upptagningsområdet behöver familjen göra ett aktivt skolval. Vi tillgodoser önskemål under förutsättning att det finns plats vid vald skolenhet. Rektor tar beslut i frågan. Väljer familjen en annan skolenhet har barnet inte alltid rätt till skolskjuts. Vid tveksamhet prövas rätten till skolskjuts av kommunens skolskjutshandläggare. Riktlinjer för skolskjutsar i grundskola kan du läsa här.

Centrumskolans förskoleklass

Djuptjärnsskolans förskoleklass

Innanbäckens skolas förskoleklass

Norrskenets förskoleklass (friskola)

Näsbyskolans förskoleklass

Sangis skolas förskoleklass

Töreskolans förskoleklass

Ytterbyns skolas förskoleklass

Relaterade nyheter

Pilotprojekt: Jämställdhetsarbetet grundskolan Innanbäcken/Ytterbyn (video)

2021-10-27 - Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist berättar om ett pilotprojekt kring jämställdhet som har genomförts på Innanbäcken och Ytterbyn förskoleklass–årskurs 6.

Läs mer

Hög smittspridning på Ytterbyns skola – all undervisning läggs om resten av terminen

2021-06-01 - Det råder hög smittspridning bland elever på Ytterbyns skola och på inrådan av smittskyddsläkaren i Norrbotten, Anders Nystedt, kommer undervisningen därför att läggas om resten av terminen.

Läs mer

Final i skrivartävlingen 2020

2020-05-26 - Den 26 maj, klockan 12.00 sände vi final och prisutdelning för skrivartävlingen 2020 här på kalix.se. Vinnaren Ivar Erikshammar går i klass 4B på Centrumskolan, och skrev ett mysterium som hette ”Förbannelsen”.

Läs mer

Kalix länsbäst i skolranking

2019-10-16 - Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Läs mer

Niondeklassare skapade en fantastisk reklamfilm för Kalix (video)

2018-12-21 - På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 arbetat med att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Sen har de spelat in dessa som en musikvideo som också blir en form av reklamfilm för Kalix. Här är årets vinnare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-02-16 08:25