Sök

Elever från Manhemsskolan prisade i nationell filmtävling!

Stillbild från vinnarbidraget "Det är viktigt att ha drömmar".
Stillbild från vinnarbidraget "Det är viktigt att ha drömmar".

I stenhård konkurrens från ungdomar i hela landet tog elever från Manhemsskolans klass 9F besegrade alla andra högstadieklasser i Prata Om Alkohols nationella filmtävling för unga. Uppdraget i tävlingen var att ta fram kortfilmer om risker och konsekvenser som alkohol för med sig i trafiken.

Till årets tävling kom det in över 150 filmbidrag. Juryn stod inför en väldigt tuff uppgift när de skulle välja ut årets pristagare. Förstapriset till respektive årskurs är 10 000 kronor till klasskassan. Syskonklassen 9E kammade hem en tredjeplats i tävlingen.

Juryns motivering

"Idén att börja med framtidsdrömmar och sedan visa att rattfylleriets baksidor kan hota den är ett smart berättarknep. En emotionell film som berör med ett fint budskap och bra dramaturgi tillsammans med vemodig musik och snygg filmning."

– Det är fantastiskt att se elevernas engagemang, kreativitet och skicklighet i skapandet av sina tävlingsbidrag. Det märks att de genom sitt arbete får med sig ett viktig kunskap om riskerna med alkohol och droger i trafiken, säger Per Hazelius som projektledare från arrangören Prata om Alkohol.

Prata om Alkohol kommer fortsätta sitt långsiktiga arbete med att lära ungdomar att motstå social press, öka självkänslan och förstå sitt eget ansvar.

Vinnarna från Manhemsskolan

Klass 9F med eleverna Victor Everett, Filip Fredriksson, Emma Kangasmaa, Nathanael Kriström, Anton Lambertsson, Jonathan Liikamaa, Emil Lindgren, John Lindgren, Sofia Mikkola, Alvin Olofsson, Lina Olofsson, Emil Stock, Erik Sundelin, Agnes Sundström och Sofie Vilhelmsson
Ansvarig lärare: Isabella Karlsson.

Se alla pristagare på www.berattafor100andra.se

Vinnarbidraget "Det är viktigt att ha drömmar"

Senast uppdaterad: 2020-12-23 11:50

Relaterade nyheter

Armbrytarmästaren Heidi Andersson besökte Manhemsskolan

2022-03-03 - Heidi och hennes pappa Kent Andersson besökte den 3 mars Manhemsskolan i Kalix, där de föreläste, kom med goda råd och tränade teknik tillsammans med lärare och personal.

Läs mer

Utbyte med tysk skola ger mersmak

2020-03-03 - Under läsåret 2019/2020 har Manhemsskolan haft ett utbyte med en tysk skola, för att utveckla språkkunskaperna i tyska och engelska, få uppleva olika kulturer och göra intressanta studiebesök. Lärare och elever har också fått med sig mycket mer – vänner för livet.

Läs mer

Utbytesprojekt med tysk skola

2019-12-28 - Manhemsskolan genomför under läsåret 2019/2020 ett projekt med en skola i Tyskland. De har beviljats medel från Tysk-Svenska handelskammaren. Syftet med projektet är att öka ungdomarnas intresse av att lära sig tyska, och att öka kunskapen om handel mellan Sverige och Tyskland.

Läs mer

Manhemsskolan stod värd för lärare och elever från Spanien, Tyskland och Polen

2019-12-21 - Under en vecka i december var Manhemsskolans årskurs 9 värd för det tredje utbytet i Erasmus+ projektet Bulls Eye Bullying. 33 elever och lärare från Stuttgart i Tyskland, Sevilla i Spanien och Gdansk i Polen besökte då Kalix för en vecka fylld av olika workshops, en föreläsning av organisationen Friends samt kulturella upplevelser.

Läs mer

Kreativ Kalixreklam (video)

2017-11-07 - På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 varit med om att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Låtarna tonsätts nu av eleverna, som också kommer att spela in egna musikvideos som ska locka besökare till Kalix.

Läs mer

Populär woklunch gjorde comeback (video)

2017-03-16 - Torsdag den 16 mars gästades skolans matsal av två herrar med en Muurikka, på vilken de wokade lunch åt eleverna. Det är företaget Martin & Servera som ligger bakom eventet, vilket genomfördes på skolan för andra gången.

Läs mer