För ett tag sedan upptäcktes vattenskador i mellanstadiet samt förskoleklassens lokaler på Djuptjärnsskolan. Nu visar provtagningar att förekomsten av mikrobiell påväxt och fuktskador är mer utbredd än så. På grund av detta kommer Djuptjärnsskolan att stängas för renovering.

Djuptjärnsskolan byggdes 1978 med tillbyggnad 1984. Renoveringsarbetet beräknas pågå till årsskiftet 2022. Vårdnadshavare har fått information från rektorn om detta allt eftersom, men eftersom skolan måste stängas går vi nu också ut med detta till en bredare allmänhet.

Det här gör vi!

Golven kommer att bytas ut i mellanstadiets korridor samt i ett av klassrummen. Väggar samt toaletter kommer att renoveras.

På nedre suterrängplanet har förskoleklassens lokaler redan renoverats. Det kommer att bli nya ventilerade golv i nästan hela nedre planet samt en del väggarbeten i väggar ut mot multiarenan. En del i ena hörnet av idrottshallen kommer också att åtgärdas.

Väggarbeten mot yttervägg kommer att genomföras i alla klassrum för lågstadiet samt fritids. Golvet kommer att bytas ut i ett av klassrummen.

Även ventilationssystemet kommer ses över.

Beslut om ersättningslokaler kommer

För att elever och personal ska få en bra arbetsmiljö kommer undervisningen att flyttas till andra lokaler. De ersättningslokaler som övervägs finns i första hand på Innanbäckens skola samt Gammelgårdens skola. Det är ännu inte bestämt när elever och personal ska flyttas, vi ber att få återkomma med information kring detta.