Sök

Djuptjärnsskolan stänger tillfälligt på grund av renovering

För ett tag sedan upptäcktes vattenskador i mellanstadiet samt förskoleklassens lokaler på Djuptjärnsskolan. Nu visar provtagningar att förekomsten av mikrobiell påväxt och fuktskador är mer utbredd än så. På grund av detta kommer Djuptjärnsskolan att stängas för renovering.

Djuptjärnsskolan byggdes 1978 med tillbyggnad 1984. Renoveringsarbetet beräknas pågå till årsskiftet 2022. Vårdnadshavare har fått information från rektorn om detta allt eftersom, men eftersom skolan måste stängas går vi nu också ut med detta till en bredare allmänhet.

Det här gör vi!

Golven kommer att bytas ut i mellanstadiets korridor samt i ett av klassrummen. Väggar samt toaletter kommer att renoveras.

På nedre suterrängplanet har förskoleklassens lokaler redan renoverats. Det kommer att bli nya ventilerade golv i nästan hela nedre planet samt en del väggarbeten i väggar ut mot multiarenan. En del i ena hörnet av idrottshallen kommer också att åtgärdas.

Väggarbeten mot yttervägg kommer att genomföras i alla klassrum för lågstadiet samt fritids. Golvet kommer att bytas ut i ett av klassrummen.

Även ventilationssystemet kommer ses över.

Beslut om ersättningslokaler kommer

För att elever och personal ska få en bra arbetsmiljö kommer undervisningen att flyttas till andra lokaler. De ersättningslokaler som övervägs finns i första hand på Innanbäckens skola samt Gammelgårdens skola. Det är ännu inte bestämt när elever och personal ska flyttas, vi ber att få återkomma med information kring detta.

Senast uppdaterad: 2021-03-22 16:56

Relaterade nyheter

Nya fräscha lokaler på Djuptjärnsskolan

2022-09-20 - I samband med höstterminens start nyinvigdes också Djuptjärnsskolans lokaler, vilka under ett helt läsår har varit stängda för renovering på grund av vattenskador.

Läs mer

Undervisningen flyttas från Djuptjärnsskolan i slutet av april!

2021-03-31 - Nu är det klart att verksamheten vid Djuptjärnsskolan ska flyttas i slutet av april. Själva renoveringen av skolan beräknas pågå till januari 2022.

Läs mer

Djuptjärnsskolan till final i "Vi i femman"

2020-12-08 - Djuptjärnsskolans klass 5A har kvalificerat sig till kvartsfinal i Sveriges Radios långkörare "Vi i femman", där elever i årskurs fem ställer sina kunskaper mot varandra.

Läs mer

Rastaktiviteter för bättre gemenskap

2020-01-01 - Djuptjärnsskolan startade under hösten upp planerade rastaktiviteter. Syftet är att förbättra elevernas fysiska och psykiska hälsa, samt att motverka konflikter och skapa trygghet för alla. "Eleverna ska tycka att det är roligt att komma till skolan", säger Jennie Kerttu som är en av två aktivitetsledare.

Läs mer

PAX i skolan för studiero och trygghet

2019-12-30 - På Djuptjärnsskolan arbetar pedagogerna efter metoden PAX i skolan. Den bidrar till att skapa studiero och trygghet i klassrummet.

Läs mer

Programmering på schemat

2017-06-21 - Under läsåret 2016-17 har årskurs 1 och Fritids, på Djuptjärnsskolan, lärt sig programmering.

Läs mer

Bilder från Fritidsstjärnan

2017-06-21 - Ett axplock från Djuptjärns Fritids "Stjärnans" verksamhet. Leken är grunden i vår verksamhet.

Läs mer