Sök

Filmer från Töreskolan tar plats på kartan

Under tre dagar har elever från Töre skola skapat naturfilm tillsammans med Safari Sverige. Nu kan alla uppleva Töre med omnejd, oavsett var i världen de befinner sig rent fysiskt.

Safari Sverige är ett projekt som bygger på korta filmreportage som tillsammans skapar en digital karta över Sveriges fantastiska natur. Kartan fungerar som en guide till många intressanta naturområden i Sverige och snart finns också Sören, Morjärv, Töre, Töre älv, Törehamn, Figurinmuseet, Hyttgården och Siknäs.

Det är elever från mellanstadiet på Töre skola som själva fått komma med idéer och varit med och filmat och redigerat materialet, tillsammans med kunniga mentorer. Genom projektet har eleverna bland annat fått skriva manus, lärt sig mer om intervju- och berättarteknik, kamera- och ljudhantering, filmredigering, och presentationsteknik.

Safari Sveriges sverigekarta

Safari Sveriges sverigekarta visar intressanta naturområden och beskriver till exempel nationalparker, reservat och naturområden som inte vanligen uppmärksammas. Kartan ger också information om allemansrätten, campingtips, säker lägereld, sopsortering, information om ätbara växter, bär och svampar med mera. Kartan är digital och kan användas som en naturguide av skolor, besökare eller allmänheten helt utan kostnad. Du hittar kartan på safarisverige.nu/

Senast uppdaterad: 2019-09-19 16:37

Relaterade nyheter

Töreskolan medverkar i bok om elevhälsa

2021-02-05 - Den 1 februari släpptes boken Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling av redaktörerna Eva Hjörne och Roger Säljö. Rektor, personal och elever från Töreskolan har också varit involverade i skrivprocessen.

Läs mer

Höstlig aktivitetsdag

2017-10-06 - Torsdag den 7 september hade hela skolan en aktivitetsdag. På förmiddagen hade årskurs 6 ordnat flera stationer där eleverna gick runt i blandade grupper.

Läs mer