Sök

Föreläsningar - 4 weeks of well

Se Carolina Klüfts och Maria Dufva föreläsa på Kalix Folkets Hus tisdag den 11 januari. Du som vill se föreläsningarna på plats måste kunna uppvisa covidpass. Föreläsningarna kommer också att sändas live på denna sida,

CAROLINA KLÜFT

En föreläsning om barns hälsa
Generation Pep vill att alla barn och unga i Sverige ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv, för att vi ska nå dit behöver hela samhället kraftsamla och jobba tillsammans. Carolina Klüft, verksamhetschef för generation PEP kommer till Kalix under ”4 weeks of well” för att sprida kunskap om barns hälsa och hur vi tillsammans kan göra den bättre.

Tid: Klockan 17.00–17.45.
Plats: Kalix Folkets hus, Malören.

MARIA DUFVA

En föreläsning om barn, unga och internet, skärmtid och hälsa.
Maria Dufva är kriminolog och författare och kanske Sveriges mest anlitade föreläsare. Hon föreläser för föräldrar, skolpersonal och elever från årskurs 3 och uppåt.
Maria är själv aktiv på sociala medier där hon är en stark och omtyckt röst som sprider kunskap och engagemang kring barns och ungas rätt till en bättre och säkrare online-närvaro. Hon skriver även inlägg om hälsa, relationer och nya forskningsrön.
År 2020 släpptes boken Värsta bästa hälsan i samarbete med Generation PEP som tar upp olika hälsoperspektiv på barnens liv med en skärm i handen. Fokus är sömn, kost, motion och psykisk hälsa. I Värsta Bästa Hälsan belyser Maria och övriga experter problematiken kring “skärmandet”. Du får pepp och inspiration till att skapa vanor som göra att du och din kropp mår bra, både nu och senare i livet.
Tid: Klockan 18.00–19.30.
Plats: Kalix Folkets hus, Malören.

4 weeks of well

Med 4 Weeks of Well gör Kalix kommune en storsatsning på barn och ungas hälsa. Låter det intresant? Läs då er på sidan 4 Weeks of Well – En satsning på barn och ungas hälsa.  

Carolina Klüft föreläser från 17.00

Relaterade nyheter

Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten, inviger armbrytarbord på Manhemsskolan i Kalix

2021-12-15 - Eleverna på Manhemsskolan i Kalix har fått önska vilka rastaktiviteter de vill ha på skolan. Högst upp på önskelistan stod armbrytarbord och fotbollsbord. Fotbollsbordet är redan på plats och i bruk, och den 27 januari kommer Heidi Andersson, elvafaldig världsmästare i armbrytning, och inviger armbrytarbordet på plats i Manhemsskolan.

Läs mer

16 weeks of hell blir 4 weeks of well i Kalix

2021-11-25 - Den ökända utmaningen ”16 weeks of hell” blir i Kalix ”4 weeks of well” när Kalix kommun under fyra veckor i januari bjuder på massor av aktiviteter, utmaningar och tävlingar för kommunens barn och unga. Flera kända idrottsprofiler deltar, som till exempel Carolina Klüft, Heidi Andersson, Ivan Lapanje, Emma Ribom och Robin Kattilavaara.

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2022–2023

2021-11-22 - Här får du information om alla gymnasieprogram 2022–2023. En del av informationssatsningen är Öppet Hus som i år sändes digitalt och går att se här i efterhand. Via denna sida kan du även söka till gymnasieprogrammen i Kalix.

Läs mer

Besöksnäringsutbildningarna i Kalix ligger helt rätt i tiden – Visita spår 1550 nya jobb i Norrbotten

2021-11-19 - En ny rapport från Visita, besöksnäringens egen branschorganisation, visar att Norrbottens besöksnäring kan skapa över 1550 nya jobb på några års sikt. I Kalix finns två utbildningar inom branschen, gymnasieutbildningen Naturturism och yrkeshögskoleutbildningen Affärsutvecklare besöksnäring.

Läs mer

Kalix skolor bland landets bästa

2021-11-17 - I Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun kommer Kalix i år på en 13:e plats. När det gäller kriteriet utbildade lärare har kommunen gått från plats 20 till plats 7. – Våra fantastiska lärare och rektorer är en viktig del för att nå visionen om landets bästa skola och förskola, säger Charlotte Sundqvist, skolchef i Kalix kommun.

Läs mer

Två elever om hur pandemin påverkat dem

2021-07-14 - För många elever har Coronapandemin inneburit distansundervisning. ”Det har varit tråkigt att inte få träffa sina vänner varje dag” säger Linnea, elev på Furuhedsskolan. ”Man blir uttråkad” säger Ines, elev på Manhemsskolan.

Läs mer

Elsa vann årets skrivartävling för elever i årskurs 4–6

2021-06-02 - Elsa Mörsare från Sangis skola årskurs 6 vann årets skrivartävling med bidraget ”Bakom träden”. Tvåa blev Edwin Karlsson från Innanbäckens skola årskurs 6 med bidraget ”Skoterturen” och trea blev Elsa Enström från Centrumskolan 6a med bidraget ”Under ytan”.

Läs mer

Tre Kalixskolor får stipendium av Facebook

2021-03-31 - Furuhedsskolan, Sangis skola och Töreskolan återfinns bland de tolv mottagarna av Facebooks "Community action grants 2021". Så här fördelas pengarna på Kalixskolorna.

Läs mer

Nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör

2021-03-25 - Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning gäller till och med den 1 april 2021. I dag har Folkhälsomyndigheten meddelat att rekommendationen inte kommer att förlängas.

Läs mer

Nya rekommendationer om fysisk aktivitet

2021-03-25 - YFA (Yrkesföreningar för Fysisk Aktivitet) släppte i veckan nya rekommendationer om fysisk aktivitet och stillasittande. Dessa baseras på rekommendationer från världshälsoorganisationen WHO, och ser lite olika ut beroende för unga, vuxna, gravida och äldre.

Läs mer

När ska barn och unga testas för covid-19?

2020-09-17 - Det är viktigt att gå i skolan och vara med i olika aktiviteter för att må bra. Om ett test visar att barnet inte har covid-19 går det snabbare att komma tillbaka till skola och aktiviteter

Läs mer

Aktivera dig med Pepkilometern #pepkm

2020-10-23 - Visste ni att barn och unga är som mest stillasittande under lov och helger? Höstlovet (vecka 44) är inget undantag. Kalix kommun vill inspirera fler till rörelseglädje och därför stöttar vi Generation Peps kampanj Pepkilometern.

Läs mer

Skolor och organisationer i Kalix kan söka projektpengar från Facebook

2020-09-28 - Ideella organisationer och skolor i Kalix kommun kan i år söka bidrag ur Facebooks Community Action Grants-program 2021.

Läs mer

Utbildningsförvaltningen söker vikarier!

2020-09-02 - Välkommen till utbildningsförvaltningen i Kalix kommun. Vi behöver vikarier inom alla våra verksamheter – förskola, förskoleklass, fritidshem och skola!

Läs mer

Gymnasieskolan och högre utbildningar går över till distansundervisning

2020-03-17 - Kalix kommun förbereder för distansutbildning för elever vid gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Denna text finns även på finska och meänkieli.

Läs mer

Kalix familjecentral ställer in alla gruppträffar tills vidare

2020-03-13 - För att förhindra smittspridning av covid-19 i sjukhusets lokaler ställer Kalix familjecentral in alla planerade gruppträffar tills vidare. Detta gäller babykalas, babymassage, sångstund, föräldracafé och föräldrautbildningar på kvällstid.

Läs mer

Kalix utsett till "Deskbiker of the year" 2019

2020-02-24 - Kalix kommun tilldelas utmärkelsen Deskbiker of the year 2019: "För att ha förbättrat studieresultat genom ett ambitiöst och medvetet centralt initiativ, som omfattar ökad fysisk aktivitet och bättre läromiljöer, för samtliga kommunala skolor i Kalix kommun" har.

Läs mer

Justerad taxa för förskola och fritidshem från 1/1 2020

2019-12-13 - Från den 1 /1 2020 gäller följande taxor för förskola och fritidshem inom Kalix kommun.

Läs mer

Aktiva skoltransporter

2019-09-18 - Barn rör sig för lite idag och genom att locka barn att använda aktiva skoltransporter ökar inte bara den fysiska aktiviteten, det bidrar även till många andra bra effekter, exempelvis sociala samspelet mellan barnen, inlärning, ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan.

Läs mer

Skolstart för elever läsåret 2019-2020

2019-08-12 - Utbildningsnämnden hälsar barn, elever och personal välkomna till ett nytt läsår, torsdag den 22 augusti.

Läs mer

Vattentornets förskola har lärt sig allt om vatten

2019-06-10 - Under hösten och våren har man på Vattentornets förskola arbetat med hållbarhetsfrågor med tema vatten. Temat avslutades förstås med en vattenfestival. – Barnen har lärt sig massor om vatten och vet hur viktigt vatten är för både människor och djur, berättar Linda Häggström, pedagog på förskolan.

Läs mer

Kalixskolors hälsoarbete presenterades i Stockholm

2019-04-03 - Onsdag den 3 april presenterar fem pedagoger från Töreskolan sitt hälsofrämjande arbete på Teamkoncepts Konvent i Stockholm. På plats finns även Kalix Kommuns hälsoinspiratör Ingela Frisk.

Läs mer

Kalixskolor får gott betyg av Skolinspektionen

2019-03-01 - Kommunal förskoleklass och grundskola i Kalix klarade sig helt utan anmärkningar vid Skolinspektionens granskning vårterminen 2019. Elevernas resultat ligger också över medel i en nationell jämförelse.

Läs mer

Kalixbördiga Gertrud Åström blir hedersdoktor

2018-11-06 - Gertrud Åström är företags- och organisationsutredare och en av Sveriges främsta jämställdhetsexperter. Hon är också en av tre hedersdoktorer som LTU (Luleå Tekniska Universitet) har utsett 2018.

Läs mer

Extra skolpengar ska bryta ojämlikheten

2018-04-03 - Norrbottenskommunerna har till hösten möjlighet att ansöka om totalt 22,1 miljoner kronor, medel som ska bryta den ojämlikhet som existerar mellan olika skolor.

Läs mer

Djuptjärns förskola firade 40 år (video)

2017-10-04 - Tisdag den 3 oktober fyllde förskolan i Djuptjärn 40 år. Det firades med lekar, ballongsläpp, ansiktsmålning, rörelsesånger och andra aktiviteter.

Läs mer

Banbrytande satsning på parasport (video)

2017-10-02 - Kalix har som första kommun tecknat ett treårigt avtal med Parasport Norrbotten och Special Olympics Sverige.

Läs mer

Vill locka lärare till Kalix

2017-03-29 - Kalix kommun deltog onsdag den 29 mars i ett rekryteringsevent vid Luleå Tekniska Universitet, med huvudsyftet att locka lärare till Kalix. Kommunen representerades av Elisabeth Karlsson, Gabriella L Nilsson och Reine Sundqvist.

Läs mer

Furuhedselev till final i Unga Forskare

2017-03-06 - Nina Svarvare - elev vid Furuhedsskolan i Kalix - har med sitt gymnasiearbete "Växtfärgning - färgcirkeln" gått vidare till final i tävlingsutställningen Unga Forskare.

Läs mer

Pyjamasparty i Näsby förskoleklass (video)

2017-03-02 - Idag, torsdag 2 mars, har man pyjamasparty i förskoleklassen på Näsbyn. Yogasaga, pyssel med stressbollar och snäll-loppor är några av punkterna på dagordningen.

Läs mer

Föreläsning om datorspelsmissbruk

2017-02-15 - Tisdag den 14 februari föreläste Thomas Nilsson, leg. psykolog för personal från fritids, grundskola och gymnasium. Totalt tog cirka 200 av Kalix kommuns pedagoger del av föreläsningen, vilken handlade om hur man kan hantera skärmtid och datorspelande.

Läs mer

Dansanta elever på Manhemsskolan (video)

2017-02-15 - Modern dans har införts på idrottslektionerna vid Manhemskolan i Kalix. Till lektionerna i Kalix SportCitys B-hall använder skolan tv-spelet "Just Dance" och en projektor.

Läs mer