Tommy Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande Kalix kommun, Christel Wiman, styrelseordförande Sbo och Ann Eriksson, vd Sbo.
Tommy Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande Kalix kommun, Christel Wiman, styrelseordförande Sbo och Ann Eriksson, vd Sbo.

Torsdag den 23 januari klockan 11.30 var den officiella invigningen av Kalix kommuns nya unika bostäder för Kalixbor över 65 år. Förutom mingel med bubbel och tårta hölls det tal och klipptes band, och det nya boendet fick också sitt nya namn – Tallkronan.

Nu är Kalix kommuns nya unika bostäder för den som är över 65 år officiellt invigda. Tommy Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande i Kalix kommun och Christel Wiman, styrelseordförande i Sbo var två av dem som höll tal och båda framhöll hur avgörande samarbetet mellan alla inblandade aktörer varit och tackade alla som varit delaktiga i projektet. De önskade också alla hyresgäster en lycklig tid i sina nya lägenheter.

Allan, en av hyresgästerna klippte sedan bandet som markerade att bostadshuset nu är officiellt invigt. Ulla-Britt, också hon hyresgäst i huset, spelade sedan en låt på sitt munspel och läste upp en dikt.

Namngivningstävlingen avgjord

Kalixborna har fått delta i en tävling där de lämnat in förslag på vad det unika bostadshuset ska heta. Sen har en jury där bland andra några av de hyresgäster som redan hunnit flytta in, utsett vinnaren. Och det nya namnet är Tallkronan.

Läs mer om Tallkronan