”Hej, vi känner inte varandra men jag måste få uttrycka min glädje och tacksamhet för ert engagemang i de äldre i Kalix kommun.” Så inleds det meddelande som Marianne Strömbäck, områdeschef för äldreomsorgen i Kalix kommun, fick häromdagen.

– Jag vet ju att mina medarbetare gör ett fantastiskt jobb och i Socialstyrelsens enkät ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” får också personalen otroligt positiva omdömen, men det är inte lika ofta som vi får den här sortens beröm från anhöriga så det vill jag verkligen sprida till mina fantastiska medarbetare, berättar Marianne Strömbäck, områdeschef för äldreomsorgen i Kalix kommun.

”Ni gör det omöjliga möjligt!”

Skribenten önskade också att man skulle sprida berömmet för att så många som möjligt ska få veta vilken skillnad medarbetarna inom äldreomsorgen verkligen gör. Och så här lyder meddelandet:

”Hej, vi känner inte varandra men jag måste få uttrycka min glädje och tacksamhet för ert engagemang i de äldre i Kalix kommun. Jag heter (…) och har min pappa i Kalix. Han bor på trygghetsboendet i Kalix och stortrivs! Han har aldrig varit så nöjd som nu (…) Trygghetsvärden är guld värd. Hon gör ett kanonjobb och är mycket, mycket mer än en trygghetsvärd. Hon är deras ”anhöriga” och de har stort förtroende för henne. Såg ditt nummer i en annons om trygghetsvärd/anhörigstöd i NSD. Och tänkte att nu om någonsin måste jag berömma er för ert arbete! Den trygghet vi långt bort med åldriga föräldrar i Kalix känner i.om trygghetsboendet är stor. Ni gör det omöjliga möjligt. Ni är fantastiska. Tack! (...)”

Kalix kommun rekryterar Trygghetsvärd med kombinerat anhörigstöd

Just nu rekryterar Kalix kommun ytterligare en trygghetsvärd med kombinerat anhörigstöd och Marianne tycker att det känns extra roligt när en anhörig så tydligt visar på hur viktig denna tjänst är.

– Jag hoppas att vi får många bra ansökningar från engagerade och hängivna människor som också vill ge service och omsorg utöver det vanliga!