Torsdag den 17 november träffades barnfamiljer i Kalix med barn från 0-6 år på Prästgården, bredvid Kalix kyrka. Nyanlända och gamla Kalixbor - totalt 60 personer - umgicks och hade trevligt tillsammans.

Syftet med träffarna är att hitta nya mötesformer där barnfamiljer utbyter erfarenheter i sitt föräldraskap, upplever trevlig samvaro samt visar vad Kalix kommun har att erbjuda.

Tillsammans är ledordet för träffarna, som består av lek, sång och pyssel, fika. Varje träff avslutas med en gästföreläsning. Den här gången var det Eivor Bryngelsson och Eva Nyman "Vision 2030" som föreläste. Barnfamiljerna kom med många bra tips och förslag.

Familjecentralens öppna förskola är initiativtagare till projektet, som genomförs i samarbete med med socionom, Nederkalix församlings öppna förskola, volontärer och nyanlända kvinnor.

Förhoppningen är att allt fler barnfamiljer ska upptäcka integrationsträffarna, som hålls ytterligare tre gånger innan årsskiftet: 24 november, 1 december och 8 december. Träffarna gör uppehåll under jul och nyår, men fortsätter med 18 torsdagsträffar under våren 2017 med start den 19 januari.