De nya lokalerna finns på Vårdvägen i Grytnäs.
De nya lokalerna finns på Vårdvägen i Grytnäs.

Socialnämnden beslutade nyligen att hemtjänsten ska flytta all sin verksamhet från torggården till den före detta vårdcentralen på Vårdvägen i Grytnäs. – Det har varit ett långvarigt problem trångboddhet på Torggården, så det känns jättefint, säger nämndens ordförande Katarina Burman.

Katarina Burman förklarar att representanter för kommunal var på plats när beslutet socialnämnden tog det efterlängtade beslutet.
– Medarbetarna känner sig nöjda och glada. Det här innebär att man får en bra, ändamålsenlig och funktionell arbetsplats.

Öppnar nya möjligheter

De nya lokalerna öppnar en mängd möjligheter för den tidigare så trångbodda personalen. Varje hemtjänstgrupp får ett eget rum som möjliggör känsliga samtal, en egen dator och inte minst avkoppling. Katarina Burman ser stor potential i lokalerna.
– Vi kanske har möjlighet att inrätta ett litet gym, en avslappningslokal, en liten restaurang och vad vet jag.

Flyttar in allt eftersom

Flytten berör närmare 100 personer, och socialchef Anna-Lena Andersson förklarar att flytten redan har inletts så smått.
– Det ska byggas om och så vidare, men delar av lokalerna används redan av hemtjänsten. Successivt när det färdigställs kommer vi att flytta. Det är hemtjänst, en liten del av stöd och omsorg samt socialförvaltningens verksamhetsutvecklare som ska sitta där. Det blir ett jättebra team, ett jättebra hus!

Rent ekonomiskt Vad innebär det här?
– Det är en prioritering som nämnden har gjort och det blir lite dyrare, med den här lösningen. Men det här är ett måste tänker jag!