En vecka fri från våld uppmärksammar det viktiga förebyggande arbetet som pågår runt om i landet och i länet. Den 23-29 november arrangeras föreläsningar, filmvisningar, workshops, utställningar och författarsamtal på olika platser i länet, däribland Kalix.

Med anledning av ökad smittspridning och nya restriktioner har arrangörerna valt att anpassa programmet genom att göra fler programpunkter digitala och tillgängliga för en större publik, än den lokala. En del programpunkter har också utgått. Programmet uppdateras löpande på den officiella kampanjwebben.

Webbsändningar

Torsdag klockan 18.00–20.00: Peter Rung: Huskurage

Peter Rung har utbildat svensk elitfotboll i uppförandekod och är en återkommande debattör och föreläsare inom svensk elit fotboll och hockey, främst på herrsidan. Han har samverkat med flera stora klubbar såsom Hammarby IF, Östersunds FK och Färjestad BK. Uppskattad för sitt arbete med våldsförebyggande insatser och främjande av psykisk hälsa.

Han är en återkommande röst inom bygg och andra mansdominerade branscher som föreläsare och debattör. Är bland annat medgrundare av Byggkurage.

Tillsammans med Nina Rung sprider han den landsomfattande rörelsen Huskurage som gått från en idé i egna bostadsrättsföreningen till att omfatta över en miljon hushåll i Sverige med flera av dom största aktörerna på bostadsmarknaden vid sin sida.

Alla som vill kan följa sändningen via Teams Liveändelser.
Observera att du som vill kunna delta i chatten och ställa frågor till Peter måste ansluta via Microsoft Teams. Instruktioner hittar du via länken.

Måndag, klockan 18.00–18.30: Pernilla Mörsare – Ungas utsatthet på nätet

Missade du måndagens föreläsning "Ungas utsatthet på nätet", med skolkurator Pernilla Mörsare? Då kan du se den i efterhand här på hemsidan.

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. I Norrbotten arrangeras veckan av Länsstyrelsen, Luleå kommun, Tjejjouren Luleå, Kvinnojouren Athena, Kalix kommun, Polisen, Piteå kommun, Arjeplog kommun, Överkalix Kommun och Övertorneå kommun samt Rädda Barnen. Kampanjen stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld.

Läs mer på den officiella kampanjwebben.