Skip to content
Sök

Aktiviteter på boendet Rönngården

Varje onsdag under sommaren har Kalix kommun bjudit de boende på Rönngården på en rad olika aktiviteter. Det har bjudits på musik, dans, fika, smörgåstårta och umgänge. – Det är så roligt att sådant här anordnas, säger Aina Granström, 95 år.

Initiativet är ett samarbete med ABF och PRO, där de under sommaravslutningsfesten bjöd samtliga avdelningar på kulturunderhållningen – sång och musik framfört av Bernt Selberg. Tidigare har det varit uppdelat avdelningsvis, dels på grund av Corona men också för att varje boende ska få full uppmärksamhet, men nu samlades alla. Så väl boende som personal bjöd upp till dans och övriga klappade takten, samtalade och njöt av musiken som spelades. Självklart fikades det också; en mängd bakverk och tårtor med tillhörande dryck.

Tatiana Zaletaeva, enhetschef på boendet, berättar att deras önskan är att fortsätta med aktiviteter som dessa. Personalen är väldigt noga med att bära munskydd och hålla avstånd, vilket gör detta möjligt.
– Det betyder så mycket för dem äldre, berättar Tatiana.

Aina Granström, 95 år, och Margot Rask, 78 år, är två av de boende.
– Från första stund har jag trivts. Jag tycker att livet är så bra. Allt är bra, berättar Aina. Margot håller med och tillägger även:
– Personalen är jättefin, och har hjälpt mig så mycket. Jag vill ge dem ett stort A!