Sök

Vi vill ha dina tips på upplevelser i Kalix kommun!

I nästa nummer av Kalix kommuns tidning Info Kalix vill vi dela med oss av covid-19-säkra aktiviteter på exempelvis gårdsbutiker och hembygdsgårdar i hela Kalix kommun. Vi vet att det sprudlar av aktivitet i våra byar, och vi vill synliggöra allt det positiva som händer.

Tanken är att alla som bor i eller besöker Kalix kommun ska få upp ögonen för det som finns att uppleva inom korta avstånd. Det kan exempelvis handla om konstgalleriet i grannbyn eller den där bagarstugan som bara byborna känner till. Vad finns det att göra där just du bor?

Tipsa oss gärna genom att skicka ett e-postmeddelande till reine.sundqvist@kalix.se
Skriv gärna "Info Kalix: Upplevelser" på ämnesraden.

Senast uppdaterad: 2021-04-16 12:00

Relaterade nyheter

Isväg över Kalix älv för dig som promenerar

2023-01-24 - En 4 kilometer lång isväg för gående är nu uppdragen från Strandängarna till Golfbananan. Det finns fyra nedgångar att välja på för den som vill ta sig ut på vägen.

Läs mer

Läs Info Kalix #2 2022 digitalt!

2022-06-22 - Idag – den 23 december– dimper årets första nummer av Info Kalix ned i brevlådor och på hallmattor runtom i hela Kalix kommun.

Läs mer

Premiär i Rudträskbacken!

2022-12-14 - Onsdag den 21 december har vi säsongspremiär med kvällsåkning i Rudträskbacken 16.00 - 21.00!

Läs mer

Nu är en ny mer energieffektiv kylanläggning på plats

2022-11-09 - Det har varit många turer när det gäller kylanläggningen på Part arena/Fomab arena, men nu är äntligen den nya permanenta lösningen på plats. Och den är betydligt mer energieffektiv än den gamla.

Läs mer

Volleybollnatta

2022-11-08 - Nu är det dags att anmäla sig till årets Volleybollnatta!

Läs mer

Kalix är bästa friluftskommunen i norra Sverige

2022-08-30 - Naturvårdverket delar årligen ut priset Sveriges friluftskommun, för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv. Kalix har rankats högst i Norrbotten upprepade gånger sedan priset instiftades 2010, och trumfar i årets ranking även alla Västerbottens kommuner.

Läs mer

Fritid- och kulturnämndens stipendieutdelning

2022-07-26 - Under vis- och bluesfestivalen på Vassholmen fredagen den 29 juli klockan 15.45 är det utdelning av tre stipendier.

Läs mer

Kultur- och naturstigen i Nyborg

2022-07-12 - Projektet för att etablera en kultur- och naturstig i Nyborg pågår. Den kommer att bli 2,5 kilometer lång och gå längs stranden där älven möter havet.

Läs mer

Tack till alla som deltog på Barnens Sommarfest!

2022-07-11 - Vi på Kalix kommun vill rikta ett stort tack till alla som kom och deltog på Barnens Sommarfest i helgen.

Läs mer

Felaktiga prisangivelser på Strandängsbadet

2022-06-27 - På grund av ett missförstånd har Strandängsbadet skyltat med fel pris för säsongskort. Kalix kommun uppmanar alla som betalat detta högre pris att kontakta Strandängsbadets personal för att för att få tillbaka mellanskillnaden. Korrekta priser hittar du på denna sida.

Läs mer

Ny föreningsstrateg fram till den 9 december

2022-05-17 - Föreningsstrateg Mikael Lindberg är tjänstledig till och med den 9 december. I hans ställe jobbar från och med måndag den 16 maj Joakim Nilsson. Joakim nås på samma telefonnummer som Mikael tidigare hade.

Läs mer

Ett öppet tackbrev till föreningslivet för insatser under pandemin

2022-05-11 - De senaste två åren har pandemin ställt oss inför stora utmaningar och negativa konsekvenser. Många föreningar har drabbats av uteblivna intäkter och färre medlemmar. Verksamheter har fått ställas in och ställas om på ett sätt vi aldrig upplevt tidigare.

Läs mer

Vi marknadsför aktiviteter under Sommarfesten

2022-04-19 - Den 22 och 23 juli är Sommarfesten i Kalix äntligen tillbaka! I samband med att festens artister intar scenen på Strandängarna vill vi paketera och marknadsföra aktiviteter runtom hela Kalix kommun. Hör av dig om du, ditt företag eller förening arrangerar något under vecka 29!

Läs mer

Nu ska isen framtidssäkras

2022-04-07 - Som vi tidigare berättat om gick kylanläggningen på Part arena/Fomab arena sönder i höstas. Nu, när denna issäsong är över, startar ett intensivt arbete med att laga och uppgradera anläggningen för kommande säsong, och för framtiden.

Läs mer

Föreningar, nu kan ni söka stöd till marknadsföringsaktiviteter!

2022-03-16 - Syftet med bidraget är att underlätta för föreningar att jobba med marknadsföring och aktiviteter som stärker bygdens attraktivitet och främjar inflyttning. Målet är en ökad inflyttning till Kalix kommun och dess byar.

Läs mer

Allmänhetens bouletid

2022-03-15 - Fritids- och kulturförvaltningen presenterar i samarbete med med Kalix Bouleklubb Allmänhetens bouletid. Torsdagar klockan 17.30, från och med den 24 mars.

Läs mer

Nu är vi åter igång med spårstatus via sms

2022-01-26 - Nu kan du åter igen få sms när skidspåren på Kalix skidstadion, Metträskrundan och Älvspåret är pistade.

Läs mer

Aktivitetstävling: Upplev Kalix Tillsammans!

2022-01-24 - Nu när vi är inne på sista veckan av 4 Weeks of Well vill vi påminna om "Upplev Kalix tillsammans!" En tävling där ni tillsammans i familjen eller kompisgruppen besöker fem av Kalix natursköna, aktiva platser för chansen att vinna härliga "aktivitetspriser".

Läs mer

Ännu ingen färdig is på Fomab Arena

2021-11-02 - Den inhyrda kylanläggningen klarar dess värre inte att skapa is på Fomab Arena i rådande väderlek. Kalix kommun arbetar allt jämnt för fullt, tillsammans med experter på området, för att optimera kapaciteten på anläggningen. Med en väderprognos som berättar om klarare och kallare väder lever hoppet om att issäsongen snart ska vara igång.

Läs mer

Glasigloor flyttas till älvstranden vid golfbanan

2021-06-30 - Kalix kommun har tagit beslut om att undanta ett område intill älvstranden vid golfbanan, för att skapa möjligheter för besöksnäringen. Nu bygger ett lokalt företag upp sina glasigloor här.

Läs mer

Nytt beslut gällande kultur- och fritidsverksamhet

2021-04-08 - Måndag den 12 april öppnar Kalix kommun flera kultur- och fritidsanläggningar, biblioteket får utökade öppettider och fler målgrupper kan boka lokaler. Pandemilagen reglerar hur många som samtidigt får vistas i anläggningarna.

Läs mer