Under fredagen blev det offentligt att TV4 serien Robinson även kommer att spelas in i Kalix kommun. I Kalix skärgård är det Halsön/Kallskär som kommer att vara inspelningsplats. Sedan tidigare är det klart att serien även spelas in i Haparanda skärgård.

Produktionsbolaget har kommit överens med markägarna om att få använda Halsön/Kallskär för inspelning. Detta innebär att Halsön-Kallskär inte kan användas på samma sätt som vi har blivit vana att göra.
– Det är min önskan att vi tillsammans, besökare i skärgården, tv-produktion och Kalix kommun kan göra inspelningen till en bra och positiv händelse, som marknadsför Kalix kommun på ett positivt sätt säger, Tommy Nilsson kommunstyrelsens ordförande i Kalix Kommun.

Halsön-Kallskär i Kalix skärgård och  Seskar-Furö i Haparanda skärgård blir inspelningsplatser enligt Haparandabladet
– Vi har valt de två platserna utifrån deras läge. Vi vill ha öppet hav och att deltagarna ska få vara ostörda, säger Gustaf Carlsson, exekutiv producent, till Haparandabladet.

Karl-Göran Lindbäck fritid & kultur chef på Kalix kommun har en dialog med produktionsbolaget
– Produktionsbolaget har lovat att återställa allt efter avslutad inspelning säger Karl-Göran Lindbäck fritid & kulturchef i Kalix.

Andra stränder i närheten är tillgängliga som vanligt exempelvis Bodskärsstranden.
– Inspelningen av Robinson i vår vackra skärgård är en viktig marknadsföring av Kalix kommun och  hela Norrbotten. Detta kommer att locka besökare kommande år till  Kalix och Norrbotten,  säger Tommy Nilsson kommunstyrelsens ordförande i Kalix Kommun.

Inspelningarna kommer att pågå till 5 september.

Läs mer i Haparandabladet på webben.