Idag delade Kalix kommun ut tre stipendium. Johan Häggström fick ta emot idrottsstipendium. Marie Karlsson fick ta emot kulturstipendium och Lisbet Karbin fick ta emot integrationsstipendium av fritid & kultur nämndens ordförande Britt-Inger Nordström. Ceremonin ägde rum på Vassholmen och direktsändes på Kalix kommun Facebooksida

Kalix Kommuns idrottsstipendium 2020:
Johan Häggström

Johan debuterade i världscupen 2017. 2019 blev han för första gången uttagen i det svenska skidlandslagets A-träningsgrupp och i januari 2020 tog han sin första pallplats i världscupen  då han blev trea. Efter säsongen utsågs han till "Årets skidåkare". Han har under våren även hållit träningspass för ungdomar i Kalix skidklubb. Han ger sig tid med dem och peppar dem i deras satsning. Johan är en god förebild och med sina stora framgångar sätter han Kalix på kartan.

Kalix Kommuns kulturstipendium 2020:
Marie Karlsson

Marie har deltagit i ett stort antal utställningar och varit kursledare inom både täljning, vildväxtvandringar, svampfärgning och makramé samt haft work-shops för barn i trä och textil. Hon använder lokalt material som sälj och vide vid korgmakeri och fokuserar på miljö, hållbarhet och återbruk i sin verksamhet.

Kalix Kommuns integrationsstipendium 2020:
Lisbet Karbin

Lisbet har under lång tid ägnat mycket av sin tid till att arbeta med flyktingar, mest med barn och ungdomar. Hon har bedrivit undervisning i svenska och fungerat som stöd och hjälp i de flesta praktiska frågor såsom att hjälpa dem att förstå beslut från myndigheter, att boka läkartider och att se till att barnen kommer till skolan. Hennes viktiga arbete för flyktingar gör henne till en värdig stipendiat.