Onsdag den 3 juni hålls årets Strandrus, i år som ett virtuellt lopp. Ur en situation där omständigheterna hindrar oss från att arrangera ett traditionellt motionslopp, föddes idén om ett virtuellt lopp.

Ett virtuellt lopp är precis som vilket annat lopp som helst, men ändå inte. Vi lever i en tid då vi har blivit tvungna att göra saker lite annorlunda mot hur vi brukar.

Promenera eller spring på en plats som passar dig

Det som skiljer ett virtuellt lopp från ett vanligt lopp, är att du själv bestämmer var du vill genomföra loppet. Starta ditt lopp där det passar dig någonstans i Sverige. Det är gratis att delta!

Cykeln som är vårt förstapris i Strandruset har tre växlar och är utrustad med stöd, stänkskärmar, lås, ringklocka, cykelkorg, pakethållare och belysning, fram och bak. Värde 5 500 kronor.Utlottning av cykel och andra priser bland deltagarna. Cykeln som är vårt förstapris i Strandruset har tre växlar och är utrustad med stöd, stänkskärmar, lås, ringklocka, cykelkorg, pakethållare och belysning, fram och bak. Värde 5 500 kronor.

Se utlottningen live klockan 21.00 på Kalix kommuns Facebooksida. Vinnarna publiceras den 4/6 här på Kalix kommuns hemsida.

Strandruset

Promenera eller spring i minst 30 minuter.
Start: klockan 18.30 och klockan 20.00.

Anmälan till Strandruset

Anmälan sker via RaceONE-appen i din smartphone (både för Android och iPhone).
Se videon om hur appen fungerar på www.raceone.com.

Om du saknar smartphone kan du anmäla dig via Strandrusets egen anmälningssida.

Barnruset (0–8 år)

Promenera eller spring i minst 10 minuter.
Start: klockan 18.00. Medaljer till alla barn, hämtas 4 juni–10 juni hos Team Sportia i Galleria Kalix.

Anmälan till Barnruset

Du anmäler barn till loppet via Barnrusets egen anmälningssida. Observera att det ej går att anmäla barn till Barnruset via RaceOne-appen.

Frivillig uppvärmning

Flow håller i uppvärmningen som sänds digitalt på Kalix kommuns Facebooksida eller värm på egen hand. Barnruset klockan 17.50, Strandruset klockan 18.15 och klockan 19.45.

Frågor

Mikael Lindberg, 0923-651 18 (måndag–fredag, klockan 09.00–12.00)
Vi kommer att sända live under kvällen på Kalix kommuns Facebooksida.