Skridfinnarleden är en drygt åtta mil lång vandringsled genom vacker och varierad natur. Nu satsar Kalix kommun tillsammans med föreningen Skridfinnarleden på att göra leden mer tillgänglig genom ett projekt med stöd från Naturvårdsverket.

Skridfinnarleden går från havet i Bredviken, Säivisnäs, längs hedarna upp till Räktjärvträsket i Kalixälven, en sträcka på 82 kilometer genom vacker och varierad natur. Kalix kommun och föreningen Skridfinnarleden har sökt och beviljats medel från Naturvårdsverket för ett så kallat LONA-projekt. Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang.
Inom projektet ska Skridfinnarleden bland annat spångas och få tydligare märkning samt skyltar som anger avstånd till olika intressepunkter.

Reine Sundqvist, informationsansvarig på Kalix kommun har träffat Karl-Göran Lindbäck, chef för fritids- och kulturförvaltningen på Kalix kommun och Ann-Mari Andersson och Anders Riström från föreningen Skridfinnarleden för att få veta mer.

Läs mer om och se karta över Skridfinnarleden på sidan Vandringsleder