Sök

Skridfinnarleden rustas och görs mer tillgänglig (video)

Skridfinnarleden är en drygt åtta mil lång vandringsled genom vacker och varierad natur. Nu satsar Kalix kommun tillsammans med föreningen Skridfinnarleden på att göra leden mer tillgänglig genom ett projekt med stöd från Naturvårdsverket.

Skridfinnarleden går från havet i Bredviken, Säivisnäs, längs hedarna upp till Räktjärvträsket i Kalixälven, en sträcka på 82 kilometer genom vacker och varierad natur. Kalix kommun och föreningen Skridfinnarleden har sökt och beviljats medel från Naturvårdsverket för ett så kallat LONA-projekt. Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang.
Inom projektet ska Skridfinnarleden bland annat spångas och få tydligare märkning samt skyltar som anger avstånd till olika intressepunkter.

Reine Sundqvist, informationsansvarig på Kalix kommun har träffat Karl-Göran Lindbäck, chef för fritids- och kulturförvaltningen på Kalix kommun och Ann-Mari Andersson och Anders Riström från föreningen Skridfinnarleden för att få veta mer.

Läs mer om och se karta över Skridfinnarleden på sidan Vandringsleder

Vandringsleden Skridfinnarleden ska bli mer tillgänglig

Relaterade nyheter

Pröva på att åka hundsläde och att spela fotboll i helgen

2022-01-21 - Denna helg arrangerar 4 Weeks of Well två aktiviteter. På lördag kan du pröva på att åka hundsläde med Draghundsklubben och på söndag kan du pröva på att spela fotboll med IFK Kalix.

Läs mer

Nöjd medborgarindex 2021 – Enkät om fritid och kultur

2022-01-20 - Nöjd Medborgarindex ett steg i vårt arbete med att mäta kvalitén i fritids- och kulturförvaltningens verksamheter. Genom att svara på enkäten kan du alltså bidra till att förbättra kvaliteten på fritid- och kulturförvaltningens verksamheter.

Läs mer

Pröva på att åka skidor med hund!

2022-01-05 - Nu på lördag den 8 januari kan alla barn och ungdomar som vill pröva på att åka skidor med hund komma till skidstadion.

Läs mer

Säsongspremiär i Rudträskbacken!

2021-12-07 - Lördag 11 december öppnar vi slalombacken för säsongen.

Läs mer

Ännu ingen färdig is på Fomab Arena

2021-11-02 - Den inhyrda kylanläggningen klarar dess värre inte att skapa is på Fomab Arena i rådande väderlek. Kalix kommun arbetar allt jämnt för fullt, tillsammans med experter på området, för att optimera kapaciteten på anläggningen. Med en väderprognos som berättar om klarare och kallare väder lever hoppet om att issäsongen snart ska vara igång.

Läs mer

Special Olympics för Kalix särskoleelever i Kalix

2021-10-15 - Nu i höst har Special Olympics School Days hållits i Kalix. Special Olympics är breddidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingar inom Special Olympics ger en möjlighet att – oavsett förmåga – visa sitt rätta jag genom att göra sitt bästa.

Läs mer

Kalix åter länets främsta friluftskommun!

2021-09-08 - Naturvårdsverket rankar i år åter Kalix som Norrbottens främsta friluftskommun. I landet är det bara fyra kommuner som rankas högre.

Läs mer

Deltagartaket för allmänna sammankomster tas bort den 29 september

2021-09-08 - Vid en pressträff den 7 september meddelade regeringen bland annat att restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar planeras att avvecklas från och med den 29 september 2021.

Läs mer

Evenemangskalendern har fått små lathundar

2021-09-03 - Målet med Kalix kommuns evenemangskalender "Evenemang i Kalix" är att presentera alla evenemang som äger rum i Kalix kommun, även sådana som arrangeras av privata aktörer. För att hjälpa dig att få med ditt evenemang i kalendern har vi i veckan producerat två lathundar, som ni hittar på denna sida.

Läs mer

Glasigloor flyttas till älvstranden vid golfbanan

2021-06-30 - Kalix kommun har tagit beslut om att undanta ett område intill älvstranden vid golfbanan, för att skapa möjligheter för besöksnäringen. Nu bygger ett lokalt företag upp sina glasigloor här.

Läs mer

Fritids- och kulturnämnden delade ut stipendier

2021-06-18 - Torsdag den 17 juni delade fritids- och kulturnämnden ut stipendier inom områdena idrott, kultur och integration. Vinnarna fick 7 000 kronor vardera.

Läs mer

Vi vill ha dina tips på upplevelser i Kalix kommun!

2021-04-16 - I nästa nummer av Kalix kommuns tidning Info Kalix vill vi dela med oss av covid-19-säkra aktiviteter på exempelvis gårdsbutiker och hembygdsgårdar i hela Kalix kommun. Vi vet att det sprudlar av aktivitet i våra byar, och vi vill synliggöra allt det positiva som händer.

Läs mer

Nytt beslut gällande kultur- och fritidsverksamhet

2021-04-08 - Måndag den 12 april öppnar Kalix kommun flera kultur- och fritidsanläggningar, biblioteket får utökade öppettider och fler målgrupper kan boka lokaler. Pandemilagen reglerar hur många som samtidigt får vistas i anläggningarna.

Läs mer

Kalix kommuns årskrönika – Del 2 av 2

2020-12-26 - Här bjuder vi på den andra och sista delen av "Kalix kommuns årskrönika 2020". Kommunens informationsansvarige Reine Sundqvist minns tillsammans med kommunalråd Tommy Nilsson tillbaka på året som gått.

Läs mer

Kalix kommuns årskrönika – Del 1 av 2

2020-12-25 - Här bjuder vi på den första delen av "Kalix kommuns årskrönika 2020". Kommunens informationsansvarige Reine Sundqvist minns tillsammans med kommunalråd Tommy Nilsson tillbaka på året som gått. Den andra och sista delen släpps i morgon den 26 december.

Läs mer

Påsklov med fritid & kultur

2020-04-14 - Här kommer tips och öppettider från fritids- och kulturförvaltningen inför och under påsklovet.

Läs mer

Sportlov med Fritid och kultur

2020-02-27 - Under sportlovet ordnar Kalix kommuns fritids- och kulturförvaltning en mängd roliga aktiviteter. Här ser du vad som är planerat.

Läs mer