Text och Foto: Linda Danhall & Vide studios
Text och Foto: Linda Danhall & Vide studios

Drygt hundra skotercrossförare tävlade under lördagen i SM och Sverige cup 2 Norr i skotercross. Tävlingarna hölls i Nyborg och eliten från Sverige, Norge, Finland och Ryssland var på plats. Här följer Linda Danhalls rapportering från evenemanget.

Folkfesten i skotercross är i full gång i Nyborg och allt fler besökare söker sig till bandyplanen som dagen till ära förvandlats till skoterstadion. Under dagen kör ungdomar Sverige Cup 2 Norr och på kvällen är det dags för SM-tävlingarna med elitförare från fyra länder som gör upp om pokalerna i tre klasser. 
– Mycket spännande tävlingar och en riktig folkfest, säger Jan-Erik ”Sivve” Silverplatz, Nyborgs SK som är arrangör. 

Hungrig debutant

Några kända namn är svenska elitförarna Ellen Bäcke i damklassen, Johan Eriksson i stock, bröderna Adam och Filip Öman och finska toppföraren Viktor Hertén kör open. SM-tävlingen har också en debutant från Kalix, 16-årige Emil Persson.
– De är garanter för riktigt bra körning, säger Jan-Erik Silverplatz.
Emil Persson brottades med ett skadat båtben förra året men körde sig ändå fram till en plats för att köra årets SM och nu är han laddad inför kvällen.
Ett 80-tal funktionärer är engagerade i tävlingarna och på plats erbjuds allt från heta heat, skotersnack, hamburgare, souvas till ett pubtält. 
- Det är det här jag tränat för och nu är det dags, säger Emil Persson.