Kalix kommun är en av Norrbottens och Sveriges främsta friluftskommuner. Den sista helgen i augusti är det Naturvårdens dagar och Kalix kommun bjuder på några speciella aktiviteter och tipsar om fantastiska natur- och friluftsupplevelser.

  • 29 och 30/8 klockan 12.00: Guidad tur på Vassholmen (max 50 personer), samling vid brofästet på Vassholmen. Caféet är öppet klockan 10.00–14.00 och du kan bland annat köpa korvpaket och grilla själv vid öns grillringar.
  • 29 och 30/8 klockan 10.00: Lär dig spela discgolf (max 50 personer), samling vid Rudträskbacken. Kalix discgolfklubb ger instruktioner och lånar ut utrustning. Banan är alltid öppen.
  • Naturpasset, Djuptjärns friluftsområde – Köp Naturpasset, ett paket med karta och lätta instruktioner för dig som vill prova på orientering. Mer information på idrottonline.se/OKVargen-Orientering/Naturpasset2020.
  • Fiske – inom Kalix kommun hittar du några av Kalix älvs bästa fiskesträckor. Det går att köpa dygnskort för fiske i hela älven. Mer information på fiskekort.se.
  • Cykling, vandring och löpning – på kalix.se hittar du friluftskartor med inspiration för cykling, löpning och vandring. Här finns också information om var och hur du kan hyra cykel i centrala Kalix.
  • Strandängarna – här hittar du utegym, klättersten, bouleplan, lekplats med mera.

Läs mer om de olika arrangemangen på sidan Evenemang i Kalix.

Alla som delar bilder på naturupplevelser i Kalix kommun under dessa dagar och taggar dem med #upplevkalix har chans att vinna fina friluftsprylar i vår utlottning.

Kom ihåg att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer. Tänk på att Allemansrätten ger unika möjligheter men också skyldigheter.