Heart of Laplands destinationsutvecklare Åsa Andersson Ullvede meddelar om stort intresse för Östra Norrbotten på Elmias husbil- och husvagnsmässa.

– En fantastisk mässa med mycket intresse för vårt område. Mycket trevliga besökare som vi har kunnat påverka att ta den vackra vägen förbi oss nästa sommar. Denna målgrupp är jätte intressant för vårt område och vi tittar redan på hur vi kan utveckla vårt utbud och vår information för att tilltala denna grupp ännu mer för att öka omsättningen i området, skriver Åsa Andersson Ullvede.

"En riktig happening"

Elmia Husvagn Husbil består av två delar. Den ena delen är utställningen där det visas husbilar, husvagnar, villavagnar och annat som hör det mobila livet till. Den andra delen rymmer den sociala festivalen där närmare 10 000 campare träffas och har trevligt under fyra dagar. I fjol hade mässan 36 000 besökare, och i år väntar den siffran putsas på ytterligare.  
– Det är en riktig happening som pågår här på Elmia. Det är camparnas motsvarighet till Dreamhack eller Roskildefestivalen, fastslår mässans projektledare Jörgen Nyström.