Trots coronapandemin bjuder Kalix kommun på ett brett kulturutbud under hösten och vintern. – Vi har fått ändra om och tänka nytt, men vi hoppas och tror att vi kommer att kunna erbjuda något för de flesta, så att alla som vill kan ta del av kulturen även under rådande omständigheter, berättar Margit Pettersson, kulturchef i Kalix kommun.

Många har nog börjat känna av avsaknaden av kulturevenemang och nu när hösten smyger sig på blir det ännu tyngre att vara utan konserter, bokträffar, teater- och dansföreställningar.
– Kultur är som balsam för själen – visst kan man klara sig utan men livet blir liksom torrare och tråkigare då, säger Margit Pettersson, kulturchef i Kalix kommun.

Biblioteket är öppet som vanligt

Huvudbiblioteket i Kalix Folkets Hus har öppet för besök och låntagare, precis som vanligt. I Konsthallen pågår Sven Nordlunds fotoutställning ”Möten och uttryck från vår levande natur” till den till den 3 september. Från den 5 september byter man utställning och då visas Lisa Larssons verk.

Skaparrummet för barn har också öppet som vanligt och under hösten kommer här att ordnas en rad aktiviteter, med hänsyn till rådande rekommendationer förstås.

För dig som inte kan eller vill besöka biblioteket

Ung leende kvinna med hörlurar.

Biblioteket erbjuder också ett brett digitalt utbud. Som låntagare kan du låna e-böcker, e-ljudböcker, digitala tidningar och magasin och filmer via webben. Vill du veta mer, besök bibblo.se eller kontakta huvudbiblioteket i Kalix på 0923-65156.

Boken kommer är en service som biblioteket erbjuder Kalixbor som tillhör riskgruppen för covid-19. Här kan man låna böcker via biblioteket som sedan körs ut och lämnas vid dörren hos låntagaren. Ingår du i riskgruppen och vill låna böcker på ett tryggt och smidigt sätt? Kontakta huvudbiblioteket i Kalix via 0923-65156.

Kulturfesten lördag den 17 oktober

Lördag den 17 oktober bjuder Kalix kommun in till Kulturfesten – en dag i kulturens tecken, med bland annat författarbesök, läslustcafé, barnteater och filmvisningar.
– Då vi måste utgå från rådande rekommendationer planerar vi för aktiviteter med max femtio personer, berättar Margit Pettersson. Vi kommer att släppa biljetter innan så man slipper köa och trängas – allt kommer dock att vara gratis.

Information om Kulturfesten uppdateras på kalix.se och facebook.com/kalixkommun.

Ung pojke tittar fram mellan två bokstaplar.