Måndag, den 25 januari öppnar Kalix Kommuns idrottsanläggningar igen, för föreningars träning för barn födda 2005 eller senare. Anpassningar måste dock göras med hänsyn till pandemilagen, de nationella allmänna råden och de lokala bestämmelser som fortfarande gäller.

Uppdatering klockan 11.04 den 5 februari:
Folkhälsomyndigheten öppnar upp för att även personer födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden. Från och med måndag den 8 februari öppnar Kalix Kommun därmed för föreningars träning för alla som är födda 2002 eller senare.

Uppdaterad 22 januari:
Regeringen meddelade igår att rekommendationerna om att hålla kommunala inomhusanläggningar stängda förlängs till den 7 februari – med undantag för barn födda 2005 och senare. För den åldersgruppen kan träningen börja igen även inomhus.

Öppningen av idrottsanläggningar gäller alltså enbart för föreningars träningar för barn födda 2005 eller senare samt skolans verksamhet. Föreningarna informeras särskilt om vad som gäller.

När allmänheten åter kan få nyttja kommunens idrottsanläggningar är inte beslutat än, mer information om det kommer senare.