Sök

Vinnaren i tävlingen Mitt drömbibliotek är korad (video)

Tävlingen Mitt drömbibliotek gick ut på att gestalta och beskriva sitt drömbibliotek. Totalt 44 tävlingsbidrag lämnades in och nu har tre pristagare utsetts. Vinnare blev Lisen Stråmo som här berättar mer om sitt bidrag.

En jury bestående av personal från biblioteket har poängsatt alla bidrag och de tre med flest poäng vann fina priser. Första pris gick till Lisen Stråmo (72 poäng) som vann en iPad. Andra pris gick till Sofie Hjärne (54 poäng) och tredje pris till Johan Löthberg (42 poäng) och båda vann presentkort hos en bokhandel.

– Tack till alla ni som deltog och stort grattis till vinnarna! Säger Gunilla Lindbäck, barnbibliotekarie på Kalix kommun.

Första pris gick alltså till Lisen Stråmo som här berättar mer om sitt bidrag. Reine Sundqvist, informationsansvarig på Kalix kommun har också träffat Linnea Olofsson, bibliotekarie på Kalix kommun, som berättar om hur man nu arbetar vidare för att skapa drömbiblioteket.

Relaterade nyheter

Läslustcafé den 14 december

2021-12-01 - Tisdag den 14 december, klockan 18.30 bjuder Kalix bibliotek in till Läslustcafé. Personalen bjuder på boktips och fika.

Läs mer

Skaparlördag med julpyssel på biblioteket den 18 december

2021-12-08 - Kom och julpyssla med oss på biblioteket den 18 december, klockan 12.00–14.00. Aktiviteten riktar sig till barn i alla åldrar. Välkomna!

Läs mer

Hösten på Biblioteket – för barn och unga

2021-09-28 - Kalix bibliotek bjuder på massvis med roliga, spännande och mysiga aktiviteter för barn och unga under hösten. Alla aktiviteter är gratis, välkommen!

Läs mer

Låt barnen inspireras till läsande med Bibblix

2021-04-27 - Bibblix är en kostnadsfri app från biblioteket som gör det möjligt för barn 6–12 år att läsa böcker i surfplatta eller mobiltelefon. Det rör sig alltså om e-böcker på svenska, inte ljudböcker. Av biblioteken i Norrbotten är det Kalix, Pajala, Älvsbyn, Övertorneå och Överkalix som erbjuder tjänsten.

Läs mer

Kalixminnen önskas till konstpedagogiska projektet ZOOM

2021-04-13 - Kalix Bibliotek deltar i det konstpedagogiska projektet ZOOM, som under de tre första helgerna i maj kommer att genomföra föreläsningar och workshops i Kalix. Parallellt med detta bygger ZOOM upp ett ljudarkiv med personliga berättelser om Kalix, vilket du nu har chansen att bira till!

Läs mer