Då du inte kan hänga på bibblan under påsklovet så kan du istället ta med delar av bibblan hem till till dig! Vad sägs exempelvis om pysselpåsar, 3D-pennor att låna hem, tipspromenad med chans att vinna fina priser och gratis streamad film via cineasterna.com?

Pyssla

Kom och hämta en färdig pysselpåse! Det finns 2 olika påsar, en för yngre barn och en för dig som är lite äldre. Påsen är gratis och innehåller material och instruktioner för origami/pappersvikning. Påsarna finns att hämta på biblioteket torsdag 1 april till och med fredag 9 april.
För dig som gillar teknik - låna hem en 3D-penna för att prova på egen hand (OBS! Begränsat antal).

Läsa

Även om du just nu inte kan gå och välja böcker själv i hyllorna, så kan du fortfarande låna. Gå in på bibblo.se för att välja och reservera dina böcker. Du kan även kontakta oss via e-post eller telefon, så plockar vi ihop ett bokpaket åt dig som du sen hämtar på bibblan.

Tävla och vinn!

Från och med torsdag 1 april till och med söndag 11 april kan du som är från 6 till 12 år vara med i bibliotekets tipspromenad med kluriga frågor som du hittar i skyltfönster i centrala Kalix. Alla frågor kommer att finnas i olika skyltfönster så hela tipspromenaden går att fylla i utomhus. Hämta frågeformulär och karta på biblioteket. Inom kort kommer du även att kunna skriva ut frågeformulär och karta i PDF-format på bibblo.se.
Lämna sen in ifyllt formulär på biblioteket så har du chans att vinna fina priser!

Se film

Streama gratis film via cineasterna.se - allt du behöver är ditt lånekort!

Behöver du ett lånekort?

För att kunna låna böcker, streama film eller låna hem material behöver du ett lånekort och en fyrsiffrig pinkod. Lånekortet är gratis. Besök oss under våra öppettider, tillsammans med en förälder, så fixar vi det åt dig!

Biblioteket har öppet skärtorsdag 1/4 11–14 men är stängt under påskhelgen. Vi öppnar igen tisdag 6/4. Tisdag, torsdag och fredag har vi öppet 11–14. Onsdag 15–18.

Kontakta oss genom att ringa 0923-65156 eller mejla oss på biblioteket@kalix.se

Facebook – Kalix bibliotek
Instagram – Kalixbibblo