Bibblix är en kostnadsfri app från biblioteket som gör det möjligt för barn 6–12 år att läsa böcker i surfplatta eller mobiltelefon. Det rör sig alltså om e-böcker på svenska, inte ljudböcker. Av biblioteken i Norrbotten är det Kalix, Pajala, Älvsbyn, Övertorneå och Överkalix som erbjuder tjänsten.

När du har laddat ner Bibblix-appen från App Store eller Google Play, så loggar du in med bibliotekskortsnummer och pinkod. Om du saknar bibliotekskort eller om du har glömt din pinkod får kontaktar du Kalix bibliotek. Antingen genom ett besök, ett telefonsamtal till 0923-651 56 eller ett e-postmeddelande till biblioteket@kalix.se.

Det går alltså inte att logga in med personnummer. Genom att registrera ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod i appen slipper du att fylla i uppgifterna varje gång du laddar ner en bok.

Bibblix har något för alla!

I Bibblix finns över 2 250 av Sveriges populäraste böcker för barn mellan 6 och 12 år. Och varje vecka publiceras 5–10 nya titlar. Du kan låna upp till fem böcker i veckan och lånetiden är 28 dagar. Utbudet i Bibblix passar allt från nybörjarläsaren till bokslukaren, och många av boktipsen är utvalda speciellt för den som just börjat läsa – oavsett ålder. 

Böcker indelade i 18 kategorier

Ikoner med de olika kategorier som finns i Bibblix.
Böckerna i Bibblix är indelade i 18 olika kategorier och fokus ligger på läslust, läsning på fritiden. Det man kallar tröskelläsaren är en prioriterad målgrupp, alltså den som kommit lite efter i läsningen, inte ännu hittat sin läslust.

På Bibblix hemsida hittar du svar på vanliga frågor. Titta gärna in på Bibblix webbplats, där hittar du allt du behöver veta om Bibblix!