Kalix Bibliotek deltar i det konstpedagogiska projektet ZOOM, som under de tre första helgerna i maj kommer att genomföra föreläsningar och workshops i Kalix. Parallellt med detta bygger ZOOM upp ett ljudarkiv med personliga berättelser om Kalix, vilket du nu har chansen att bira till!

Det konstpedagogiska projektet ZOOM genomförs av Havremagasinet Länskonsthall i Boden med stöd av Region Norrbotten och Kulturrådet. Projektet syftar till att sätta ljus på olika orter i Norrbotten. De tre första helgerna i maj kommer projektet att genomföra föreläsningar och workshops i Kalix. Mer in information om dessa kommer senare.

Parallellt med evenemangen upprättas ett ljudarkiv med personliga berättelser om Kalix. Detta arkiv kommer du att kunna lyssna på via internet. För att skapa arkivet söker ZOOM nu personer som skulle vilja bidra med en berättelse om Kalix. Det kan vara allt från ett minne, en skröna, en historisk berättelse om Kalix, till beskrivning av en helt vanlig dag.

Vill du bidra med en berättelse till arkivet kontakta då ZOOM-medarbetarna Isak Anshelm, Linda Ekersund och Linn Lindström på kalixminne@gmail.com. Alla berättelser tas tacksamt emot! Du kan vara anonym. Det går även bra att bidra med en skriftlig berättelse, som sedan spelas in av ZOOM:s medarbetare.