Foto: Josefine Strand, mostphotos.com.
Foto: Josefine Strand, mostphotos.com.

Kalix Skidklubb får stöd med drygt 4 miljoner kronor från Arvsfonden för att bygga en tillgänglighetsbana. Det innebär att klubben kommer låta anlägga en asfalterad slinga på 3 kilometer, avsedd för barn och ungdomar som vill åka rullskidor.

Idag kan föreningens vuxna medlemmar åka rullskidor på trafikerade vägar och cykelbanor, men det är av säkerhetsskäl inte ett alternativ för yngre. Projektet innebär att skidintresserade barn och ungdomar nu får möjlighet att åka skidor året om, och därmed förlänga säsongen till cirka 8 månader.

Gott exempel på inkluderande

Ett av föreningens mål är att Kalix ska bli ett naturligt val för alla som planerar ett sommarläger eller en träningshelg för rullskidåkning. Arvsfondens enhetschef Gunilla Svensson fastslår att Kalix Skidklubbs projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.
– Tillsammans får vi nya idéer att växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden!