Genom att använda bibliotekets digitala tjänster kan du bidra till att minska smittspridningen.
Genom att använda bibliotekets digitala tjänster kan du bidra till att minska smittspridningen.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd på grund av Covid-19 i Norrbottens län har Kalix bibliotek beslutat om nedanstående begränsningar från och med 13 november. Dessa gäller till och med 8 december och kan komma att förlängas.

Nu gäller dessa öppettider

Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag klockan 11.00–14.00
Onsdag klockan 15.00–18.00

Telefontid

Måndag – Fredag klockan 10.00–16.00

Vi vill gärna vara en mötesplats, men inte just nu

Istället gör vi så gott vi kan för att erbjuda dig service. Detta innebär snabba ärenden på max 15 minuter. Samtliga ärenden sker nu vid självbetjäningen eller vid lånedisken då resten av biblioteket är avstängt.
Den här servicen kan du få på biblioteket:

  • Du kan hämta ut dina reservationer och fjärrlån.
  • Kopiering, utskrifter och scanning: Vi kan endast skriva ut sådant som du kan skicka till oss på mejl, eller till exempel blanketter vi kan söka fram på internet. Vi kan tyvärr inte skriva ut sådant som bankutdrag eller annat som kräver inloggning och hantering av personuppgifter. Du kan tyvärr inte heller få tillgång till våra datorer.
  • Du som vill låna böcker, reservera i första hand på bibblo.se.
  • Behöver du hjälp med att hitta något att läsa hänvisar vi dig till vår Take-away tjänst. Vi förbereder en kasse med det du önskar låna som du kan hämta ut på biblioteket. Kontakta oss på biblioteket@kalix.se eller på telefon 0923 -651 56.
  • Vi erbjuder även tjänsten Boken kommer för dig som är 70+ eller tillhör riskgrupp genom att köra hem böckerna till dig.
  • Vill du ha hjälp att hitta barn- och ungdomsböcker kan du höra av dig till barnbibliotekarierna på biblioteket@kalix.se eller på telefon till 0923-651 56 så hjälper vi dig.
  • Boklådor till förskolor och skolor kan du som lärare beställa som vanligt.

Vid Kalix Folkets Hus entré finns ett bokinkast, som är öppet dygnet runt. Det finns även ett bokinkast inne i Folkets Hus, se skyltar.

Vi tar paus från arrangemang. Tills vidare anordnar vi inga föreläsningar eller författarbesök. Detta gäller även lovaktiviteter och öppna arrangemang för barn. Du kan tyvärr inte heller besöka Konsthallen.

Vi är även generösare med förseningsavgifter och max antal omlån, undantaget reserverade böcker och fjärrlån.

Digitala tjänster

Använd gärna bibliotekets digitala tjänster:

  • Ladda ner appen Biblio för att läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker. Mer information om hur du går till väga finns på bibblo.se.
  • Läs tidningar digitalt med tjänsten Pressreader. Mer information finns på bibblo.se.
  • Se på strömmande film på cinesterna.se. Logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av covid-19 och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. Kom ihåg att hålla avstånd och inte besöka biblioteket om du har sjukdomssymptom. Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.