Den rutinerade operasångaren Anders Nyström utsågs till AIR (Artist in Residence) i Kalix 2018. I veckan avslutade han med sin 35:e föreställning och Kalix kommuns informationsansvarige, Reine Sundqvist, hann prata lite med honom om det gångna året.

Den rutinerade operasångaren Anders Nyström utsågs till AIR (Artist in Residence) i Kalix 2018. AIR Kalix är ett kulturprojekt i regi av Kalix kommun där en kulturskapare är verksam i Kalix under ett år. Målet är att fler medborgare ska få möta konst och kultur i fler och nya sammanhang. Projektet handlar också om att utveckla konstnärligt entreprenörskap, att stärka kulturliv och samhälle och ge nya perspektiv på Kalix.

Den 20 december var det avslutningskonsert, efter att ha hunnit med hela 35 föreställningar under året. Kalix kommuns informationsansvarige, Reine Sundqvist, träffade Anders Nyström för att sammanfatta året.
   – Det är nära till nästan allt i Kalix. Människor bryr sig om varandra och allt fungerar i Kalix, väldigt bra, berättar Anders Nyström.
I början av nästa år kommer vi att presentera Kalix AIR för 2019.