Sök

Första brostödet för nya E4-bron klart

Foto: Peter Viklund, Trafikverket.
Foto: Peter Viklund, Trafikverket.

Nu är det första brostödet, stöd fem, klart. De två pelarna och det valv som förbinder pelarna har gjutits under hösten.

Med det första brostödet på plats kan man börja ana hur den nya bron kommer att se ut.
Arbetet med de andra brostöden fortsätter under vintern.
- Stöd sex är nästan klart det också. Samtidigt planerar vi för nästa steg som är lansering, det vill säga att brostål skjuts på plats ut på brostöden, säger Peter Viklund, projektledare.

Källa: Trafikverket.

Relaterade nyheter

Gjutningen av E4-bron är klar

2021-09-16 - Trafikverket jobbar nu med med att lägga ut tätskikt och montera räcken. När tätskiktet är på plats kan beläggningsarbetet börja.

Läs mer

Allt stål till E4-bron nu på plats

2021-05-27 - Den 26 maj lanserades det sista brostålet ut på den nya bron över Kalix älv. Allt brostål är därmed på plats, från stadssidan till Nyborgssidan.

Läs mer

Arbetet med nya Kalixbron går som på räls!

2021-04-16 - Nyligen invigdes Kalix resecenter, och infrastruktursatsningarna i Kalix kommun fortsätter. Nu rapporterar Trafikverket att arbetet med den nya E4-bron över Kalix älv går som på räls. Mer än hälften av allt brostål är på plats.

Läs mer

Första spadtaget för ny E4-bro över Kalix älv

2019-06-10 - På måndagen, den 10 juni, tog Trafikverkets regionala direktör, Helena Eriksson och Kalix kommuns kommunalråd, Tommy Nilsson det första spadtaget för den nya bron över Kalix älv.

Läs mer